En dag för bara oss

Idag har min chef unnat de anställda en ledig dag! <3 Hur fint är inte det! Jag och Estrid ska ha en mysdag ihop och sen hoppas jag att David kan ansluta så fort hans hemtenta är inlämnad. Min lilla student! <3

Har du sett en finare tjej i ditt liv? Hon är så uttrycksfull och FULL av känslor. Det måste vara väldigt jobbigt att vara snart 5 år. Mycket känslor och starka känslor. Det är såklart en utmaning för oss föräldrar, men det måste vara en ännu större utmaning för henne själv. När det är mycket stök och knök hemma lägger det sig som en blöt filt på mig. En gnagande nedstämd känsla finns med mig och det blandas med besvikelse, frustration, oro och trötthet. Man vill ju bara vara den bästa förälder man kan och ha ett harmoniskt och lyckligt barn. Men så går det några timmar, ibland bara några minuter, och den truliga är utbytt mot en kelen glädjespridare och så vips är den blöta filten borta. Det är en känslomässig berg-o-dal-bana att vara förälder. Det ska gudarna veta.

När mitt tålamod prövas brukar jag tänka på vad som blivit mitt föräldramantra. Astrid Lindgren sa en gång ”ge ditt barn kärlek, kärlek och mera kärlek så kommer folkvettet av sig själv” och det är det finaste jag läst. Det är min bild av föräldraskap i ett nötskal. Bara överösa henne med pussar, kramar, förlåtelse, ödmjukhet, närhet, bus, kel och ömhet. Alltid alltid alltid komma från en plats av kärlek!

Min fina ”Estrid”-väska från Whyred som jag bär med en otrolig stolthet och försiktighet (jag vill att den ska va fin för Estrid i framtiden). Klänningen jag bär är den fina Larissa Multi från Jumperfabriken.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x