Det här får mig att känna mig powerful

Powerful? Vad innebär egentligen det? Stark? Modig? Mäktig? Kraftfull? För mig innebär det nog allt det där. Powerful för mig är en känsla av grundmurad säkerhet. Ibland vaknar jag med den känslan redan från början och känner mig redo att typ ta över världen. Andra dagar vaknar jag och känner mig rätt betydelselös och då måste jag fejka fram den där känslan. Ibland lyckas jag och ibland inte alls. Vissa dagar når jag inte fram och det är också ok. Ingen är powerwoman dygnet runt alla dagar i veckan. Men det finns trick som jag tar till för att hjälpa mig själv på traven.

Balans i livet
Jag vill ha få ägg i flera korgar istället på massa ägg i få korgar. På ett sätt är det ett livsvänligt tankesätt eftersom man uppmärksammar alla de olika behov man har. Men det kan vara en fälla om man försöker göra varje korg perfekt. Då är det här bara en prestationsprinsessfälla. Balans för mig är vårda mina tårtbitar (familj, träning, egentid, jobb, intressen osv) men att bara ha en good-enough-approach till dem alla. Jag mår inte bra när vårt hem är stökigt, men det behöver inte vara mäklarstylat dygnet runt för det. Jag har två utmaningar som jag arbetar med för att känna balans. Jag har fått en större motivation till träning, men det är fortfarande inte en självklarhet att jag går dit. Jag har även en utmaning i kosten. Jag faller ofta in i emotionellt ätande och jag gillar det inte. Jag vill inte leva ett liv med mat som kryckor. Jag vill vara helt fri från destruktivt tänkande kring mat. Jag är nästan i hamn känner jag men jag har en liten bit kvar. Därför mår jag så bra av att sträva efter att bli 80-talsmänniskan.

Påläst
Många behöver få en rejäl powerdos på jobbet. Jag känner mig powerful på jobbet när jag är påläst, stridbar och litar på min egen förmåga. Det kommer inte på en gång utan för min del tog det några år att känna mig säker i rollen som advokat. Men det som hjälpte mig i början var att vara påläst. Det ger en trygghet som gör det enklare att känna sig powerful.

Min rustning
Morgonrutinen! Jag går upp, borstar tänderna, gör hudvårdsrutinen, sminkar mig och fixar håret. Det går så otroligt mycket. Det är en rustning, vilket inte ska förväxlas med en mask. Jag gömmer mig inte bakom min rustning. Istället är min rustning ett stärkande lager. Det är inte ett skydd mot omvärlden. Utan det är ett skydd för mig själv. Genom den hemvana rutinen, en känsla av jag är put together och kvinnlig känner jag mig stärkt. Jag älskar att vara extra feminin i en mansdominerad värld. Det får mig att känna mig så himla stark och cool.

Kläderna
En del av rustningen är kläderna. Jag tycker om kläder och att klä mig vackert. Jag vill ha kjolar, klänningar och höga klackar. Jag fullkomligen slår bakut på den här tanken om att professionell klädsel är svart kostym och vit skjorta. Varför måste vi klä oss som män för att anses professionella. Strunt säger jag! Med snygga kläder och färger och mönster vill jag ta den plats jag har rätt till.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
4 år sedan

Så bra inställning det där.
Jag håller på att försöka hitta nytt jobb, men det går segt mycket beror ju på att jag vet vad jag har nu och kan detta bra, men med nytt jobb kommer nya utmaningar vilket dock är väldigt kul, men ändå tar man inte steget och bara chansar. Jag har ju en utbildning som det är lätt att få jobb med, så jag kan ju alltid falla tillbaka på det, men ändå vågar jag inte chans fullt ut. Men en förändring måste till för att jag ska få må bra. Så varför är det så svårt att bryta bara?
Nåväl jag ska i alla fall på Måndag skicka iväg en ansökan på ett nytt jobb så får vi se vad det blir med det. Har annars en reservplan att börja studera till hösten.
Ha en fin Söndag, jag ska strax åka och jobba.
KramLinda

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Linda
4 år sedan

jag skickar du all pepp!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x