Lev inte för helg och ledighet, lev för livets alla dagar.

Vi var nog många som drog en liten suck och ett stön när semestern var över. Det gick ju allt för snabbt. Jag hann inte alls med allt jag ville göra. Vädret var inte på min sida. Alla projekt jag hade planerat att göra blev inte av. Alla utflykter ställdes in på grund av att alla andra gjorde samma utflykter vilket bara gav coronaångest. Med sådana här tankar i huvudet är det lätt att bli nedstämd. Genast börjar man längta efter julledigheten och på kafferasten på jobb pratas det om att nu är det minsann inte en enda ledighet innan julen. ”Så var det måndag igen” stönas det bland kollegorna. Och det är väldigt lätt att falla in i tonen.

STOPP! Vill jag skrika.

Lev inte för helgen och för ledigheten för ditt liv kommer bli så otroligt kort. Då är måndag-fredag, alltså majoriteten av veckan, bara en passérsträcka utan mening och innehåll. Tänk om veckans alla dagar kunde få vara fulla av livsglädje, harmoni och lycka. Då skulle du gå från cirka 150 härliga dagar på ett år till 365 härliga! Det är en klar förbättring om du frågar mig.

Hur ska du då kunna få semesterkänsla i din vardag? Det går såklart inte att hela vardagen känns semester, men stora delar av den iallafall. Här är fem tips.

  1. Klä upp dig och gör dig fin varje dag. Livet blir så mycket roligare i en härlig outfit, målade naglar och en vacker frisyr. Du får genast stuns i stegen och lite mer sträckt rygg. Genom att göra vardagen extra glammig kan jag nästan på söndagen, efter helgens myskläder, längta till måndagen när jag får klä upp mig.
  2. Ät helgmat på vardagen. Grilla, ta en kvällsglass i solen, drick kyld god dryck i ett glas med is, gör egen lemonad eller iste som du dricker ur martiniglas, ät lunch i solen och ta en köpekaffe på eftermiddagen så får du både in promenad, solljus och lite lyx.
  3. Pimpa ditt kontor. Ha vackra växter och färska snittblommor på ditt kontor. När hösten kryper på älskar jag att tända ljus inne på mitt kontor. Vackra lådor, askar, tavlor är sådant som ger en fin liten touch och skapar trivsel. För egen del ska jag investera i en stor anslagstavla som jag ska sätta upp inspirerande bilder på.
  4. Gör 80% och lev inte för ditt jobb. Jobbet är inte våra liv. Jobbet är det som vi gör, och förhoppningsvis trivs med, för att finansiera våra liv. Om jobbet är hela ditt liv så finns det inte utrymme för allt det andra som faktiskt är livet.
  5. Fyll din arbetsdag med inspiration. Jag älskar att ha igång radion eller en poddcast att lyssna på när jag arbetar. Då känns det som att jag lär mig nya saker, fast att jag gör samma arbetsuppgifter som jag brukar.

Har du några bra tips på hur du ser till att leva varje dag och inte bara leva för helgen och semestern?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Carin
Carin
3 år sedan

Så bra skrivet! Håller helt med, man måste leva även på veckorna och inte jaga helgerna bara! Fina förslag du har! Färska blommor lyser alltid upp, köpa och dricka ”finkaffe”, äta på ”finporslin” (brukar ta Potteryjo el Mateus i härliga färger), laga en ”lyxigare” middag eller äta på restaurang, ta sig tid att läsa en bra bok, ta med fika till en mysig plats ute på kvällen, spela sällskapsspel, umgås med familj och vänner, lyssna på bra musik, göra minispa hemma.. finns mycket! 😍

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x