Vad gör du för att må på bästa sätt?

Ofta längtar vi människor efter något. En viss sak, en kropp som orkar med livet, ett särskilt innehåll i garderoben. Vi drömmer om andra hem, andra karriärer och en annan livsstil. Du vet att jag alltid pratar om vikten av att se det man redan har. Då kommer man alltid känna sig förmögen istället för att missunnsamt snegla på vad någon annan har. Men med det sagt så tycker jag det är lika viktigt att drömma. Då ser jag en skillnad på att drömma och att drömma sig bort. Den som drömmer sig bort kan inte leva i nuet och inte uppskatta det den har. Men den som drömmer är full av inspiration och längtan. Dessa drömmar betyder något. Det är jag helt övertygad om. Dessa drömmar handlar om sådant vi behöver för att må bra.

Men allt för ofta så vet vi vad vi hade mått bra av, men ändå gör vi inte det. Ett exempel kan vara att du drömmer om ekonomisk trygghet. Du drömmer om att du var en person som hade ett sparkonto för det hade gett dig trygghet att luta dig mot. Samtidigt så spontanshoppar du något varje gång du mår dåligt eller är orolig, stressad eller uttråkad. Detsamma kan gälla för motion, hur man äter, hur man spenderar sin tid. I åratal levde jag med drömmar om hur jag ville att livet skulle se ut och trots detta gjorde jag regelbundet livsval som gick precis tvärt emot dessa drömmar. Jag var totalt misslyckad. Det var iallafall så jag såg på mig själv.

Jag var så hård mot mig själv. Det krävdes perfektion och vid minsta lilla misstag gav jag upp ”för allt var ju ändå förstört”. Under åren har jag blivit snällare mot mig själv. Men för några veckor sedan fick jag ännu en pusselbit i att förstå mig själv. Jag fick göra ett personlighetstest som David arbetar med i skolan. Det visade sig att jag är en person som har mycket svårt att vänta på belöning som kommer långsiktigt utan istället har en tendens att tappa motivationen om resultatet inte kommer direkt. Jag är inte misslyckad. Detta är med andra ord bara en del i den jag är. Nu kan jag arbeta med mig själv istället för emot mig själv.

Nu måste jag hitta sätt att vara motiverad utan att få en belöning för det. Det kan vara svårt för någon som mig som är väldigt belöningsorienterad. Då lutar jag mig mot mantrat ”vad hade kvinnan jag vill vara gjort?” och så försöker jag att prick i stunden vara som henne. För min del är min stora utmaning kost och motion. För att kunna klara denna utmaning är det viktigt för mig att kvinnan jag vill vara är otroligt tydlig för mig. Därför drömmer jag om henne, skriver om henne, gör inspirationsmappar för henne. Allt för att hon ska bli så levande i mig som det bara går. Då är det mycket enklare att stå fast vid de livsval som faktiskt får mig att må bra. Istället för att falla för den uppgivna känslan av att allt ändå är försent.

Vet du vad som hade fått dig att må riktigt bra, men likväl så agerar du i motsättning med det? Då är det väldigt viktigt att du vågar fråga dig ”varför”.

”Varför” agerar du som du gör? Är det ett sätt att hantera känslor? Är du rädd för att misslyckas? Ställer du kraven för högt så att du liksom jag kan drabbas av ”nu är allt ändå förstört känslan”? Ta dig tid att skriva ner allt om kvinnan du vill vara. hur hon ser ut, hur hon klär sig, hur hon bor, vad hon gör, vad hennes intressen är, hur är hennes bankkonto, familjesituation, bostad, svårigheter och framgångar. Kom sedan ihåg, det som står mellan dig och kvinnan du vill vara är enbart du själv. Därför har du makten att precis när du vill bli den här kvinnan. Det är du som bestämmer.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Angelica
Angelica
3 år sedan

OMG! Vilka supercoola bilder! Wow, alltså!

Ida
Ida
3 år sedan

Väldigt många bakar, lagar mat och fotar när de gör dessa saker – för att sedan svulla. Vi lever i excessernas tid där att stoppa något i munnen är lycka och fylla upp magen.
54 procent av svenskarna är numera överviktiga och globalt ser det ut på ungefär samma sätt.
Ett fullständigt ätstört och ätstörda samhällen!

Vuxna människor behöver lära sig att avstå snarare än att ständigt unna sig.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x