Ett superduper romantiskt dygn på Grand i Lund #2

Nu är det dags för mig att visa del två av vårt härliga romantiska dygn på Grand hotel i Lund. Du hittar del ett här.

Efter att vi badat, pustat ut och gjort oss i ordning gick vi ner till middagen. Bilderna är tagna i det mörkaste av novemberväder. Hmmm…inte kul ljusförhållanden för en influencer! Jag hade på mig en superfin klänning. Jag får SÅÅÅ många komplimanger för den och alla tror den är superdyr. men icke! Det är en budgetklänning från HM. Jag matchade med slingbacks från Boss och min fina pärlväska från & other stories.

Vi slog oss ner i den fina och livliga bistron. Det är så mysigt att sitta där när det är mörkt utanför och man ser glittret från torget utanför. Vi skulle äta trerätters-middag och det är så lyxigt att få äta fint, mycket och länge utan stress och kladd vid bordet. Vi åt och pratade och vips hade tre timmar gått!

Jag skojade med David och sa ”vad tusan ska vi ha att prata om som fyller ett helt dygn!?”. Men jag kunde inte haft mer fel. När man kommer bort från vardagen och livspusslet blir det tydligt hur otroligt mycket det finns att prata om. Berättelser, upplevelser, tankar och gemensamma drömmar och planer. Det är väldigt roligt att få veta mer om Davids studier men under vardagarna finns ibland inte tid att prata om något alls. Jag kan tycka att jag ibland ser David i ögonvrån mån-tors för där emellan är det bara livspussel livspussel livspussel.

Vi fick in förrätterna och jag åt den magiska charkbricka. Jag hade kunnat leva på detta!

David åt löjrom till förrätt, men det är inte för mig. Sen kom huvudrätten och jag valde en av grand klassiska rätter. Whiskeyköttbullarna! Magiskt gott! Jag var faktiskt ganska mätt redan efter förrätten så det var med kämpaanda jag tog mig an denna rätt! Men det var ju bara sååå gott.

David tog något annat som han heller aldrig får äta hemma eftersom jag inte gillar det. Stackars man! Entrecote! Men jag kan bara inte äta det. För fettigt för mig. Men David var i himmelriket och njöt av varenda tugga. Grand i Lund har ett väldigt kompetent kök. Det märks eftersom allt mat är perfektion.

Vi pustade ut en stund och lät maten smältas innan vi delade på livets dessert. En crema catalana. Fortfarande oklart vad skillnaden på detta och creme brulée är… Sen gick vi in till piratenbaren där det var härlig jazzunderhållning på kvällen. Det tycker jag är roligt att Grand har underhållning på kvällarna. Jag tänker på alla som bor i och nära Lund hur trevligt det måste vara att glida in för ett glas och lite härlig musik.

Sen smög vi oss tillbaka till rummet och kröp ner i den fluffiga sängen.

Morgonen därpå gick vi upp tidigt för att snabbt komma ner till den dignande frukosten. Jag tog ett fönsterbord, norpade en morgontidning och sippade på te.

Frukosten är så härlig. Här finns precis allt det man önskar av en hotellfrukost. Mitt enda önskemål hade varit att det skulle finnas mer frukt. Det tycker jag är så härligt på hotellfrukost när man avslutar med en stor frukttallrik.

Det är så ståndaktigt inne på Grand. Tjocka servetter, silverbestick, sammetsklädda stolar och gigantiska kristallkronor. Hela atmosfären ger så mycket för lyxkänslan av att ha en staycation med den man älskar. Det känns verkligen som att man får unna sig extra mycket flärd och härligheter.

Här står favoriten! Omelettmannen! Detta är det LYXIGASTE jag vet i hela världen när man kan få omelett a la minute. Oj vad jag älskar det! Drömmen att ha det så hemma.

Åh, att få sitta i lugn och ro och läsa morgontidningen var en dröm. Jag tyckte, introvert som jag ändå är, att nu hade jag och David babblat oss igenom en hel lördag. Nu ville jag sjunka ner i nyheterna. Men det ville inte David. Gud vad han skulle snacka. Tog mig en hel frukost att ta mig igenom ledarsidan och jag minns ingenting från vad jag läste.

Efter frukosten gick vi upp på rummet igen. Vi hade nu flera timmars jobb framför oss med att fota outfits, samarbeten och filma en liten reklamfilm som ni inom kort kommer att få se.

Vi fotade bland annat denna outfit. Magväska! Livets väska! Vid klockan 14 satte vi oss i bilen och styrde hem mot Skanör. Det var ett ljuvligt dygn men bästa känslan var ändå att få komma hem till vår mysgroda. Underbara kontraster och det är det som gör livet dynamisk, roligt och att man kan uppskatta alla delar av den.

Staycation! Tusen gånger billigare än eventuell framtida parterapi. <3 Tack Grand!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x