Julbordet på Grand hotel var 100% stämning

I fredags var vi på årets första julbord. Premiären blev på Grand i Lund och jag ÄLSKAR detta julbord. det är säkert fjärde eller femte gången jag besöker detta julbord. Jag hade på mig en ny klänning från Alice dot (här) och ett diadem från Pure female (här). Glitterkoftan är en gammal jag hade i garderoben.

När hela familjen var samlad gick vi in i stora matsalen och slog oss ner vid vårt bord. Det är sådan himla julstämning i och utanför Grand. Lampor överallt, granris, guld, julkulor, sammetsdraperier och tända ljus överallt. Garanterad en miljon procent julkänsla.

Det är så fint att göra det här med hela storfamiljen. Det är underbart att vår lilla familje på fyra nu har fördubblats och att vi nu har två män och två barn att lägga till. Jag var så stolt över våra barn som var himla duktiga på att gå på julbord. Vi hade tagit med ritböcker till Estrid så att hon hade något att pyssla med när de vuxna åt alldeles för långsamt.

Men innan maten fick vi glögg. Då var det något av en kritisk tidpunkt eftersom barnen var väldigt hungriga. Då gick jag och Essie på upptäcksfärd för att ta en tjuvkik på vad som fanns på julbordet. Vi hittade många goda grejor att testa. Jag och Estrid twinnade idag med matchande röda klänningar, glitterkoftor och diadem.

Estrid fick låna ett glitterdiadem av mig. Detta kommer från Pure female men är slutsålt. Det finns dock liknande här.

Om jag bara fick gå på ett enda julbord hade jag valt detta. Jag älskar atmosfären där man äter julbord i lugn och ro i matsalen men att bistron och baren jämte sjuder av liv och AW-glada människor.

Maten är fantastisk och väldigt mycket är närodlat och lokalt producerat. Det är roligt att läsa skyltarna vid varje rätt för där står det tydligt var maten kommer ifrån. Det känns fint att äta en matvara och veta att en fin och glad matproducent eller bonde här i Skåne ömt vårdat och skött sitt djur. Ja, eller sina grödor för den delen.

Vi satt länge och åt och barnen var superduktiga. Jag måste erkänna att jag tycker det är enklare med större barn. Estrid kunde sitta och rita meta Harry som lärt sig gå hade mycket spring i benen. Men Paula och Fredrik är mycket mer laid back föräldrar än vad jag var så de tar det med ro. Och nu ska min syster få en bebis till! Jag har inte berättat det innan, men ja, hon är gravid! Som jag längtar efter att vi ska få en till bebis.

Efter maten gick vi över till dessertdelen. och, håll i er nu, GODISSKÅPET.

Här fick Estrid någon form av religiös upplevelse tror jag. ”Mamma, är AAAAALLLLLTTTTT detta godis? Som man får äta!?”. Dadlar, kanderade nötter, chokladdragerade nötter, kola, knäck, chokladbräck, karameller, marmeladbitar, ja där fanns verkligen allt. Pannkakor, ris a la malta, mandelmusslor, klenätter, pepparkakor. Ja, du hör ju! 10 poäng av 10!

Mätta och glada körde vi hem till Skanör med rejält med julkänsla i kroppen. Idag ska vi adventspynts och gå på julmarknad. Har du också julkänsla?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x