Önskeinlägg: hur använder man brun utan sol?

Givetvis ska man acceptera sin kropp precis som den är. Jag tycker mig läsa på instagram var och varannan dag hur folk beklagar sig över att nu behöva visa upp sina vita ben. Och jag förstår i ärlighetens namn ingenting. Givetvis är vi blekblå om benen vid denna tid! Och varför skulle man skämmas över det? Det är ju så din hud kanske ser ut? Och om du är välsignad med en hudton mörkare än den blekblå varianten så är jag glad för din skull.

Även jag är blekblå vid denna tid och det gör mig ingenting. Jag har inga problem att visa upp bleka armar och ben. Men det finns ju ett sätt att fuska och det stavas brun-utan-sol.

I mors dag-present fick jag denna BUS (adlink) av David och Estrid. Jag visade upp den i stories och genast trillade frågan in. ”Hur använder man egentligen brun utan sol?”. Därför tänkte jag gå igenom det i detta inlägg.

Det är egentligen väldigt enkelt att få till ett pta resultat men det tar lite tid. Så passa på en kväll när du inte ansvarar för läggning och njut av egentiden i badrummet. Lösningen på den perfekta appliceringen av brun utan sol stavas ”exfoliering, återfuktning, BUS”.

För att din BUS inte ska bli fläckig är det viktigt att du peelat hela kroppen innan applicering. Eftersom jag regelbundet vill använda BUS så använder jag dagligen en body lotion med syra i sig för att upprätthålla den exfolierade effekten på huden. Döda hudceller skapar ingen bra grund för BUS. En stor favorit när det kommer till exfolierande body lotion är Paula’s choice weightless body treatment 2% BHA. Denna är slutsåld så jag rekommenderar istället den här (adlink).

Om du inte peelar kroppen regelbundet måste du köra en rejäl omgång i duschen först. Ta en kroppspeeling som du masserar in på torr hud. Ge huden en rejäl skön rivig omgång. Du kan använda egentligen vilken som helst. Just nu testar jag ekologiska Urtekrams lavendelpeeling. Efter peelingen måste du återfukta kroppen med en bodylotion. Om min bodylotion är väldigt fett tycker jag om att smörja in den och sedan vänta typ 1-2 timmar innan jag applicerar min BUS. Annars blir det för mycket produkt på huden och det blir mest bara kladdigt. Den bodylotion jag använder nu en MAGISK kräm från Under your skin.

För appliceringen av själva BUS:en arbetar du metodiskt nerifrån och upp. Ett bra hjälpmedel är en appliceringshandske. Då blir det ett garanterat jämnt resultat. Men du klarar dig fint med bara dina händer så länge du smörjer och masserar in produkten helt jämnt över kroppen.

Detta är alltså stegen för att få ett perfekt solkysst resultat. Och jag älskar känslan av lena brunbrända ben. Men jag måste inte ha bruna ben för att våga visa upp dem nu i början av sommaren. Det är skillnaden för mig. Beauty ska vara för att det är kul, inte som ett stödhjul som får dig att våga möta verkligheten.

Så ut och ha kul, och om det blir fel i början så gör du bara om och njuter av egentiden i badrummet under tiden.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x