Officiellt höst: höstplaner, drömmar och målbilder

Terminsstart. Tycker du det är lika härligt som jag? Den här första tiden på hösten som signalerar omstart. Det är min mest betydelsefulla tid. Kanske på samma sätt som 1:a januari är viktig för andra. Men höstens början, terminsstarten, har alltid gett mig ett härligt pirr i magen. Då köpte jag nya pennor och block, överstrykningspennor i olika färger och satte upp nya skolschemat på kylen. Nu öppnar jag ett nytt dokument på datorn och börjar drömma. Om mina planer, mina önskningar och mina mål.

Jag är en person som har svårt att hålla fokus på långsiktiga mål. Jag behöver snarare många små mål som är enklare, och snabbare, att kryssa av. Jag är också en sådan som sätter upp för många mål och har svårt att skilja på drömmar, önskningar och mål. I år väljer jag därför ett ord som ska symbolisera denna höst för mig. Detta är ord är egentligen två och tillsammans blir dem ”strävsam avkoppling”.

Vad jag menar med detta är att jag tycker om att vara ambitiös och arbeta hårt. Jag vill gneta på och känna att hårt arbete lönar sig. Jag vill vara en strävsam person. Jag tycker om det. Att sitta och rulla med tummarna är inget för mig. Men jag vill samtidigt göra det på ett mer harmoniskt sätt. Mindre press på mig själv, mer tid med familjen, tomrum i kalendern som vigs åt nedvarvning, egentid, yoga, träning eller vad min själ behöver. Mer avkoppling helt enkelt. För jag kan inte göra en enda sak i normalt tempo. Jag äter för fort, borstar tänderna för intensivt, skenar igenom ett projekt medan tankarna redan är på projektet efter och har alltid en rullande to-do-lista i huvudet med nu gör jag A, sen gör jag B och sen kommer C. Aldrig att jag stannar upp prick här och nu och bara gör A.

Mina planer för det kommande året är följande:
– Göra livets alla handlingar lite långsammare.
– Minimera antalet saker jag ska hinna på en dag.
– Lansera min e-bok om modemod och självkänsla.
– Prioritera och fokusera på sömn, rörelse och kroppsvänligt ätande.
– Bjuda in familj och vänner till middagar.
– Fortsätta min positiva resa med god självkänsla, livsglädje och kärlek till magi i vardagen.

Mina önskningar för det kommande året är följande:
– En fortsatt ekonomisk trygghet.
– Att corona försvinner så att vi kan åka på en familjeresa.
– Snö på julen.
– Att jag fortsätter jobba med att vara modig i mina livsval, och vara snäll mot mig själv och att jag alltid lever idag som kvinnan jag vill vara hade levt imorgon.
– Att jag blir inbokad på fler föreläsningar.
– Att universum sänder mig det som jag så innerligt önskar mig.

Min målbild handlar inte så mycket om ett resultat som om en känsla. Därför ställer jag mig följande två frågor.
1. ”Vad vill jag fira som hände detta år?”
2. ”Vad kommer jag fira vid denna tid nästa år?”.

Detta ger mig både ett bokslut för året som var samt skapar ramverket för det kommande året. Detta år vill jag fira att jag arbetade hårt med mina två karriärer som advokat och influencer. Jag vill berömma mig själv för att jag mötte mina rädslor när det kommer till vänskaper. Jag vill fira mitt äktenskap och vår familj. Jag vill ge mig en klapp på axeln för min ambition och oförtröttliga vilja att alltid skapa magi i livet. Jag vill fira att jag fick nya insikter om mig själv, hur jag äter och när och att jag börjat få ett helt nytt mindset när det kommer till kroppsvänligt ätande och träning.

Vid denna tid nästa år vill jag fira att jag helt landat i kroppsvänligt ätande och hederlig motion. Jag vill se att jag på riktigt fick ett större lugn i själen med en förmåga att vara mer i stunden. Att året fylldes av skratt, rutiner, trygghet, tid hemma, vardagslyx och dagliga små stunder av magi. Jag kommer vilja fira att jag trodde än mer på mig själv, var lite grann mer modig och fann en fortsatt tillit till min magkänsla. Jag vill fira ett år fyllt av stimulerande konversationer med alla er, en trädgård som prunkade av blommor, långa lata stranddagar, lugna morgnar med en kopp kaffe och stillsamma kvällar med en kopp te. Jag vill fira att drömmar slog in.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x