Sluta åldersnoja!

Jag får SÅ ofta höra kommentarer som ”jag önskar jag hade tänkt så när jag var ung”. ”Jag är 50 år och kan inte ha rött läppstift”. ”Jag är för gammal för att gå på en date”. Jag kan fortsätta i evigheter! Det är helt otroligt vad mycket folk undviker att göra med hänvisning till sin ålder. Jag är här idag för att säga åt dig att sluta åldersnoja!

Min mamma närmade sig att gå i pension och började då följa sin dröm om en karriär som författare. Och hon har lyckats! Hon publiceras hur mycket som helst! Hennes resa inspirerar mig så otroligt mycket! Det är nämligen aldrig för sent att göra, leva, upptäcka och prova på!

För det du har att välja på är LIV ELLER VÄNTRUM! Alltså hur hemskt låter inte det? Ett väntrum till döden. För till syvende och sist så handlar det om det. Och om det är någon gång i livet man kan kosta på sig att göra precis som man vill är väl när man nått en aktningsvärd ålder. Man ansvarar inte för några barn, man har ordning på livet, man har livserfarenhet och innerst inne full koll på vad man vill och inte vill. Det är dags att dra av plåstret och sluta oroa sig för vad andra tycker.

Det finns inget som du är för gammal för! Du kan klä dig och sminka dig precis som du vill. Du behöver inte ha året på ett visst sätt. Du behöver inte köpa kläder i vissa butiker och tiden är inte förbi för lyx, flärd och sensualitet. För när känner man sig egentligen ”för gammal”? Vid 40? 50? 60? Oavsett när så är det förhoppningsvis fortfarande otroligt långt kvar tills din tid på jorden är slut. Och varför slösa bort denna tid på att sitta i ett mentalt väntrum och vänta ut tiden? Varför inte ta revansch på allt det du inte gjorde, det du inte vågade eller det du var förhindrad att göra när du var yngre?

Och du kommer vara en fantastisk förebild för yngre kvinnor! Min mamma inspirerar mig så med hennes resa. Så pass att jag inte vill vänta tills jag närmar mig pensionen. Jag vill göra resan tidigare och det är det jag gör nu.

Du är aldrig för gammal. Det är bara en ursäkt vi säger till oss själva för att slippa utmana oss. Men våga vara modig och ta språnget. Du kommer få den största belöningen och det är ett färgsprakande, vibrerande liv!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x