Fredagsblomman gör dig rik!

Jag tycker det är så viktigt att köpa en fredagsblomma. En helig ritual av skönhet och dekadens som omedelbart gör dig hem, ditt humör och din själ vackrare och gladare. Samtidigt vet jag att det finns massor av människor som tycker det är ett slöseri att köpa något som ändå ska vissna. Men jag vågar påstå att det är de icke-nödvändiga, men flärdfulla, köpen som ger oss livskvalité. Ja, det är toppen att ha fotriktiga kängor i garderoben. Men det som får mitt hjärta att sjunga är ett par glittriga pumps som utlovar fest, passion och flärd. Det är ansvarsfullt att spara pengar på banken för oförutsedda utgifter men vad är de pengarna värda om man inte en ensa gång under livet kunde njuta av dem.

Att våga unna sig utgifter som är onödiga är charmigt. Det är då vi lär oss att njuta av livet och inte bara springa igenom det. Fredagsblomman ger mig också något annat och det är torsdagsstädningen. En fredagsblomma i ett ostädat hem känns inte härligt. Den ger mig inte samma sak. Men en fredagsblomma i ett nystädat hem glittrar och skänker en känsla av frid över hela hemmet. Och när jag köper min fredagsblomma slinker jag inom affären och köper god dryck. Hemma sätter jag på musik, snittar om blommorna och smuttar på min dryck i ett festligt glas. Det handlar inte bara om själva blomman. Det handlar om vad den gör med dig, dina handlingar och dina känslor.

Det är sexigt att vara ansvarsfull. Men det är osexigt att vara praktisk. Jag uppmuntrar verkligen ansvarsfulla handlingar som att laga läckan i taket innan man köper en lyxig tapet. Att man städar sitt hem istället för att kolla på tv och att man sparar pengar för framtiden innan man bränner allt på flärd. Men att vara praktisk tycker jag är så tråkigt! Då gör man alltid bara det som måste göras och sen inget mer. Man överlever, men man LEVER inte. Ansvar OCH flärd är för mig den perfekta kombinationen. För när man unnar sig av opraktiska ting skapar man en känsla inom sig att man är värd rikedom. Man tar sig tid att hylla sitt liv och det är en mäktig känsla.

Så om du inte redan köper en fredagsblomma så gör det denna fredag! Den kan bestå av ett paket tulpaner på ica eller en mastodontbukett från floristen. Det spelar ingen roll. Det handlar inte om prislappen, det handlar om att man väljer att vara värdig rikedom och köpa något som kommer att vissna. För att man vet med sig att tiden de lever så skänker mig LIV åt sin själ.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x