Vad är den enskilt viktigaste saken du bör göra för att leva det liv du drömmer om. Är det samma sak som du gör i nuläget?

Processed with VSCO with a4 preset

Drömmer du om ett visst liv? Att du vill vara en särskild person? Kanske du bannar dig själv för att du inte är en sån som bäddar sängen varje morgon. Eller som inte röjer upp i köket innan du går och lägger dig? Kanske du drömmer om att vara en kvinna som tar fler chanser att röra på kroppen eller som glatt går upp en kvart tidigare på morgonen för att göra dig i ordning. Ofta har vi stenkoll på våra drömmar. Vi är så smärtsamt medvetna om vad vi vill ha och vad vi önskar att vi var mer av. Om jag sa till dig att det är enkelt att nå dit, tror du mig då?

Jag tänker nämligen såhär. Om du vet vad du vill ha mer av och du vet vad du vill vara mer av så har du ditt facit. Det handlar om plocka bort de delar du inte gillar så att ditt sanna jag kan få framträda. För du vet säkert vad du vill göra mer av. Och märk att jag inte skriver ”borde”. Du ”bör” eller måste nämligen inte göra någonting. Du behöver inte städa, laga mat eller ta hand om dina barn. Det finns föräldrar som inte gör det. Du behöver inte arbeta, borsta tänderna eller umgås med en annan person. Faktum är att du VÄLJER att göra dessa saker. Därför är förändringen ganska enkel. Du vet vad du vill ha och nu kan du välja att göra det. För om du vill vakna varje morgon till ett städat kök så måste du välja att städa köket på kvällen innan du går och lägger dig. Genom att välja till det du längtar efter och välja bort beteende och handlingar som inte uppfyller din längtan, börjar du mejsla fram ditt sanna jag.

Processed with VSCO with a4 preset

Jag kallar det ofta för att välja om du vill vara huvudrollen i ditt liv eller birollen. Birollen flyter liksom med och är passiv. Denna roll karakteriseras av att den enbart spelar roll i förhållande till andra. Den är undanskymd och finns bara för att lyfta huvudrollen. Och jag är gärna biroll i andras liv MEN ALDRIG i mitt eget. I mitt eget liv är jag huvudrollen. Den aktiva rollen som får saker att hända, som tar tag i sitt liv och ser till att livet händer istället för att passivt låta livet hända en själv. Med detta mindset kommer den kittlande tanken om du kan skapa och designa ditt liv. Du får nämligen leva exakt vilket liv du vill på exakt vilket sätt du vill. Det enda som förväntas av dig är att du agerar i enlighet med din vilja. Om jag arbetar för en viktnedgång förväntar jag mig att jag agerar i enlighet med denna vilja. Om jag vill ha större ekonomisk frihet förväntas jag mig att jag sparar pengar och blir ekonomiskt kunnig. Om jag drömmer om ett harmoniskt liv så förväntar jag mig att jag vidtar åtgärder som skapar struktur och lugn och tar bort åtgärder som skapar kaos och sista-minuten-räddningar.

Om du har ett val framför dig ska du tänka såhär. ”Tjänar det min önskan?”. Genom att alltid ställa denna fråga först får du en guide på när du ska agera eller vara stilla, när du ska säga ja och när du ska säga nej. Ibland kan man känna sig förvirrad och inte riktigt veta vad ens drömmar och önskningar är. Då kan det hjälpa att istället ställa frågan ”tjänar det min huvudroll eller min biroll”. Allt som inte lyfter, hjälper och stärker huvudrollen bör väljas bort.

Nu vet du vad som förväntas av dig. Då återstår bara frågan om du faktiskt agerar i enlighet med detta eller om du skjuter upp det.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x