Resultatet av Elsa Billgrens frågestund

För länge sedan hade Elsa Billgren en frågestund och jag tyckte hon fick så himla roliga frågor. Så jag sparade helt enkelt frågorna för jag vill ju också besvara dem. Så här kommer frågorna till Elsa, fast besvarade av mig.

Vad jag vill veta om mina läsare.
Jag vill veta vad ni vill att jag bloggar om och instagrammar om. Jag vill veta vad som gör er glada och ledsna. Jag vill veta vilken som är ert bästa boktips och vilket klädesplagg ni drömmer om att bära.

10 bästa egenskaperna en människa kan ha.
Snäll, rolig, intelligent, rak, förstående, förlåtande, omtänksam, generös, ärlig, stöttande.

Topp 3 städer jag vill besöka som jag inte varit i.
Jag skulle väldigt gärna vilja besöka New York, Barcelona och Reykjavik.

Tidsepok som jag skulle vilja ha levat i
Det här tycker jag faktiskt är en svår fråga för det känns som att världen aldrig varit bättre än vad den är nu. Jag tänker på det vilda 20-talet i USA, med de underbara klänningarna och dekadensen. Men då tänker jag samtidigt på den enorma fattigdom som kom sen. Jag tänker hur magiskt det hade varit att få uppleva Studio 54 i New York och hela den tiden, men jag tänker samtidigt på utsattheten och drogerna och den misär som följde efter det. Jag tänker på de magiska kläderna på 1700-talet i Frankrike och balerna på Versailles, men helt ärligt, hur kul kan det ha varit att vara kvinna på 1700-talet? Så jag landar nog i att jag tycker väldigt mycket om den tidsepok jag är i nu. Det räcker med att jag tittar på min gammelmormor Karla Kummerfeldt som föddes 1908. Hon och jag är MYCKET lika, men hennes liv var väldigt mycket svårare än mitt för hon var en kvinna född i helt fel tid. Hade hon levt idag hade hon varit en superentreprenör och lycklig. Istället tvingades hon in i en roll som maka och mor vilket inte var för henne.

kändisfrikort och varför.
Jamie Fraser i Outlander för att han är så rå och vild i sin kilt men samtidigt så rödhårig och charmig. And I always love a ginger. Jude Law i the Holiday, och ärligt behöver det ens motivering. Har han någonsin varit vackrare, charmigare och mer älskvärd!? Adrian Brody i pianisten för att han är den vackraste man som finns, med en hel del likheter med David. The jewish look har alltid varit min grej!

Om David, jag och Estrid vore djur, vilka skulle vi vara då.
Gud vilken rolig fråga. Jag tror att jag hade varit en ko för jag är snäll, bekväm men med stundtals plötsliga glädjeutbrott med spritt i benen. David hade nog varit en sömngångare för han är tålmodig, envis och OTROLIGT långsam. Estrid hade nog varit en katt för hon är lika mångsidig, kelig men ändå självständig, graciös och elegant, supersnabb och med en förmåga att fräsa ifrån rejält.

Mina bästa och sämsta resor.
Det är faktiskt samma resa och det är mitt år som utbytesstudent i Australien. Det var ett svårt år då jag inte passade inte och utanförskapet följde mig dagligen. Allt jag är, frispråkig, feminist, åsiktsmaskin osv, gick inte hem i detta samhälle. Men samtidigt så fick jag uppleva fantastiska saker under detta år som jag än idag kan tänka på i princip dagligen.

Det här finns alltid i mitt kylskåp.
Ägg, mjölk och parmesan. I skåpet finns ALLTID kaffe, havregryn och kanel.

Det här tar jag aldrig med mig från affären.
Alkohol, till mig men jag kan såklart köpa med det till David eller till en middag eller så. Men jag dricker inte alkohol och har inte gjort det på över 12 år. Jag tar heller aldrig med mig kaviar (David för pussförbud när han äter detta förfärliga), glass till mig själv för det gillar jag inte och skaldjur följer inte heller med.

Ha en fin dag min vän!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
4 år sedan

En bra grej är att svara på frågor som bloggläsare ställer, jag frågade efter en tröja du hade på dig, var den kom ifrån. Alltid roligt när man får svar ☺

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Marie
4 år sedan

oh snap! 😉 Du har fått svar nu! <3

Anneli
Anneli
4 år sedan

Ett boktips från en av dina bloggläsare kan du få. Tara Westover ” Allt jag fått lära mig”. Väl värd alla bra recensioner.

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Anneli
4 år sedan

åh tack! jag älskar att få boktips!

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Anneli
4 år sedan

åh tack för boktips! <3

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x