Ta hand om dina kläder för en bättre självkänsla

När man inte är nöjd med sig själv så kan garderoben vara ett stort ångestmoment! Jag vet att det iallafall varit så för mig. Varje dag öppnade jag garderoben och kände att jag inte hade något att ha på mig. Att outfitsen jag valde inte alls var det jag egentligen drömde om. Och när jag väl fick mod att bära ett visst plagg så var det skrynkligt och ihoptryckt längst bak i garderoben. I takt med att min självkänsla växte gjorde även min garderob det. Och det i sin tur fick min självkänsla att växa ännu mer. Jag ska förklara hur.

Genom att börja köpa de plagg jag drömde om fick jag äntligen se ut på riktigt som jag alltid sett ut i mitt huvud. Förr undvek jag att köpa dyra plagg ”för det är inte lönt eftersom jag snart kommer gå ner i vikt”. Men man går ju inte ner i vikt. Nästan aldrig. Man blir som blir helt enkelt. Och då är det ett oerhört slöseri att vänta på den där viktnedgången. Steg för steg började min garderob innehålla det jag drömt om. Siden, kashmir, kavajer, vackra underkläder, läder och bomull. Billigt, mellan och dyrt. Men en massa shopping löser inte att den vackra blusen är skrynklig längst inne i garderoben.

Lösningen stavas klädvård! När jag började vårda min garderob blev det väldigt mycket roligare att klä mig på morgonen. Jag rensade ut allt som inte passade. Allt som finns i min garderob måste passa nu och inte sen om 5, 10, 20, 30 kg. Sen skaffade jag mig en steamer, vaccuumpåsar, skoblock, skoputs, mockaspray och gud vet allt. Jag skaffade mig en mangel och ett bra strykjärn. Linnevatten och ljuvliga tvätt- och sköljmedel pryder nu tvättstugan. För jag vill öppna min garderob och mötas av en nytvättad doft. Där allt hänger i raka linjer, prydligt vikt, färgmatchat, färdigstrykt och redo att användas i en drömmig outfit. Ta hand om dina kläder så tar du hand om dig själv. Kläderna varar längre och du får en riktig kick på morgonen av att känna ”DAMN! Detta är den perfekta outfiten!”

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Åsa
Åsa
4 år sedan

Du har så rätt… Att rensa ut och behålla det som man gillar och använder gör ju att man ser plaggen och kan inspireras. Jag har börjat med att hänga undan säsongskläderna på egen stång. Blev så mycket mer överskådligt. Jag stryker undan efter tvätt så att allt är valbart.

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Åsa
4 år sedan

Jag har sommargarderob undanplockad på vintern och vice versa. Då får man som en helt ny garderob vartannat år. <3

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x