Top 10 inifrån-och-ut-skönhetstips

Jag älskar selflove i alla former. Från att stimulera mitt sinne med samtal och inspiration, till att ta hand om min kropp med skrubb, krämer och oljor. Jag har lite skönhetsknep som jag tar till som jag tycker ger skönhet inifrån och ut. Här är min top 10-lista

 1. Börja dagen med ett glas vatten (och fortsätt sedan under resten av dagen).
  När jag började hålla koll på hur mycket vatten jag drack blev jag förfärad över hur lite jag faktiskt drack. Nu försöker jag vara noga med mina två liter. Ibland mer under de riktigt varma dagarna. Det gör under för mitt välbefinnande och framförallt hjälper det mig att särskilja på sug och törst.
 2. Tvätta alltid ansiktet på morgonen.
  GIRL! Det är inte glow på morgonen, det är svett! Fram med din rengöring och gör en enkel rengöring som du tvättar av med en liten ansiktshandduk. På med ansiktsvatten, ögonkräm, serum och fuktkräm. Tar 3 minuter och gör under för det som de facto ÄR glow!
 3. Undvik alkohol.
  Jag dricker inte alkohol, alltså aldrig! Och har inte gjort sedan jar var 21. Och nu börjar jag se skillnad på dem i min ålder som dricker lite och de som dricker mycket. Alkohol torkar ut huden och tar bort glow.
 4. Solhatt och spf 50!
  Ingen behöver sola ansiktet. Bara genom att vara ute i solen, med hatt och spf får du den D-vitamin du behöver. Om det är en fräsch bränna du är ute efter så rekommenderar jag att blanda lite BUS i din ansiktskräm. Om 20 år kommer du tacka dig själv för att du bar hatt och spf.
 5. Få upp flåset
  ALLTSÅ!!! När jag har tränat och sedan tar den där magiska duschen, och sen kommer ut från duschen är min hud strålande! Allt blod som fått pumpa runt när man stånkade omkring har nu plumpat huden and I love it! Rask promenad, joggingtur eller ett pass där du får upp pulsen gör under för din hud.
 6. Schamponera två gånger och rengör ansiktet på kvällen två gånger.
  Sen jag började göra detta har en otroligt skillnad hänt på både min hud och mitt hår. När jag bara schamponerade en gång blev det aldrig riktigt rent. Det krävdes en andra schamponering för att tvätta själva håret, eftersom första tvätten bara tog bort produkterna i håret. Det är exakt samma med hudvården på kvällen. Första rengöringen tar bort smink, spf, smuts och därför behövs en andra rengöring för att få rengöringens positiva effekt på huden. Doublecleanse både hår och ansikte är min melodi!
 7. Inpackning först och sedan balsam!
  Detta verkar folk inte ha kläm på. Inpackning kommer alltid efter schamponering. För då är hårstråt öppet och kan ta emot inpackningen. Balsamets funktion är att stänga igen hårstrået igen och tar du inpackning först då gör den ingen skillnad.
 8. Ät mycket grönt!
  Jag tror verkligen inte att choklad poff ger finnar. Däremot märker jag om min kosthållning är för ensidig. Om den inte innehåller tillräckligt med grönt eller vatten. Då börjar min hud strejka. Om du tycker det är tråkigt att äta grönt för att de är för starkt förknippat med ”nu ska du äta nyttigt och gå ner i vikt” så byt fokus. Ät grönt och tänk på hur magiskt glowig du kommer bli.
 9. Sakta ner
  Stress ÄR ju inte bra för oss. Det vet vi. Vi har fått höra det till leda och trots det vill jag än en gång påminna om att det är helt ok att sakta ner. Allt behöver inte vara perfekt. 80 % räcker gott och väl.
 10. Känn tacksamhet och se skönheten i ditt liv, då kommer du stråla!
  Ingen är vackrare än den som är nöjd, glad och tacksam!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Heléne
Heléne
3 år sedan

Underbar läsning, du ger en massa energi till alla oss som beundrar ditt strålande språk,ditt glada ansikte, din positiva sätt att förhålla dig till livet och prövningar,din kärlek till allt, fin hunger på upplevelser!!! Love it, love it, love it❤

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x