Elle Woods är mitt spirit animal

Elle Woods, det rosa våpet som visade sig vara genombriljant, smart och en girlboss bara man såg förbi ytan. I fredags lät jag mig genomsyras av Elle Woods när jag gick på frukostevent med Her Way.

En del rynkar på ögonbrynen när de hör om min dröm att jobba som influencer. Jag som ju har lyckats! Advokat och allt. Varför slösa bort något så viktigt, bra och duktigt för något så tramsigt som att vara influencer? Dessa frågor gör mig inte så mycket för det vittnar om en okunskap om vad det är jag gör som influencer och vad jag i framtiden vill göra. Varje dag får jag meddelanden från kvinnor, och en del män, som berättar som hur jag får dem att våga, att växa, att älska. En har vågat köpa en bikini, en annan att gå på gymmet, en tredje har vågat bli kär och en fjärde har återfunnit glädjen i mode. Det kan vara stort som smått men vad de alla har gemensamt är resan mot självkärlek.

Och där är jag rösten som har kick-startat resan för dessa individer. Jag har alltid ansett mig ha en röst. Stark och modig och jag har alltid vågat tala ut och stå för vad jag tycker. Jag har även alltid ansett att den som har en röst är skyldig att använda den. Det gör jag i mitt yrka som advokat varje dag. Och jag älskar det yrket. Jag älskar att vara klientens röst. Men jag vill göra annat här i livet också.

Det som jag särskilt brinner för är det som ligger mig närmst om hjärtat nämligen det som varit men egen personliga plågoanda i över 20 år av mitt liv. Ätstörningar och självhat. Om jag blev en stor influencer kunde jag inspirera människor i alla de här ytliga sakerna som mode, inredning, beauty, boktips osv. Men jag kunde också ha möjlighet att förändra liv. Jag vill skriva böcker, föreläsa, göra kläder som är lyxiga och inkluderande i storlekar. Jag vill göra #80talsmänniskan till en livsstil för de som hatar sig själv för att på så sätt kunna älska sig själv. Jag vill skapa en bättre värld för min dotter att leva i.

Det finns en aspekt i influenceriet som jag inte kan få i något annat jobb. Inte i kombinationen med samhällsengagemang/opinionsbildande. Den aspekten är den kreativa biten. Jag älskar att tänka ut bildkoncept och skriva texter, planera photoshoots och styla hemma. Och jag älskar att kunna göra stora delar av detta med min man. Jag älskar också entreprenörsbiten som kommer med att vara influencer. Jobba hemifrån, vara sin egen boss, skriva fakturor, sälja in samarbeten och bygga upp något stort och eget.

Den som tycker min dröm är tramsig, den ser bara mig i rosa som någon som shoppar, älskar smink och fotograferar min frukost. Men den som ser hela mig, ser någon i rosa som också vill något djupare med sin dröm. Jag påverkar idag en del av de nästan 6.000 personer som följer mig. Tänk hur många jag kunde påverka med en nolla till. Och ytterligare en.

Och för dig som undrar, eftersom det här ytliga också är underbart och härligt, så är klänningen från Jumperfabriken (här), väskan från Atp Atelier (liknande här) och skorna H&M (här, på REA!). Det magiska hårspännet som säger ”I came to slay” (yes, honey I did!!) är från detta underbara märke Ella Agency.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Mina
4 år sedan

Vilken härlig text och jag måste säga att du gör ett oerhört bra jobb med att inspirera andra.
Bilderna på dig är alltid fantastiska och jag tror att det är många som skulle vilja vara lika smart och vacker som du. Kör hårt! <3

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Mina
4 år sedan

Hej Mina och TACK för en så himla fin kommentar! Jag tycker att vi är lika smarta och vackra. Jag häpnas alltid över mina följares goda hjärta och smarta sinne! <3 Jag är så glad att du vill följa mig! KRAM!

Klara
4 år sedan

Word, Mrs. Woods 2.0.
Tänk om sådana förebilder funnits när man själv växte upp!

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Klara
4 år sedan

Tack min finaste! <3

Marjut
Marjut
4 år sedan

Jätteläcker outfit och bild! Du klär i allt det där rosa.

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Marjut
4 år sedan

åh tack skatt! vad glad jag blir!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x