Musta egna äpplen

I år gjorde vi en så himla bra och rolig grej av alla våra en triljon äpplen! Vi lämnade in dem på ett musteri! Tidigare år har jag känt att jag inte hunnit göra något av med äpplen i takt med att de har mognat och det har blivit att vi fick slänga en hel del och det kändes inte alls bra. Eller särskilt hållbart.

Vi plockade cirka 40 kilon äpplen och åkte iväg med det till Sydkustens gårdsbryggeri i Trelleborg. Där lämnade vi in alltsammans och cirka en vecka senare fick jag ett sms om att musten var klar.

Vi fick totalt 9 stycken 3-liters bag-in-boxar fulla av äppelmust. Den är pastöriserad vilket gör att den håller nio månader utan att behöva stå i kylen. Jag har passat på att samla in vackra glassflaskor så att jag nu under året kan hälla upp lite av vår egna must och ta med mig som gå-bort-present. Hur mysig grej?

Vi betalade 80 kr per bag-in-box vilket ger ett literpris på ca 25 kronor. Det känns helt otroligt värt eftersom vi fick det mustat och upptappat till det priset.

Om man lämnar in över 60 kilon så kan man få sin egna etikett på boxen. Det är målet nästa år så att det på våra bag-in-boxar står ”Kummerfeldts must 2022”. Så himla härligt!

Jag kan verkligen varmt rekommendera att musta dina egna äpplen. Då får du glädje av din trädgård under hela vinterhalvåret.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x