vecka 20.

Jag vet inte riktigt vad jag skriva idag. Har väldigt mycket att skriva men ett stort motstånd kring att göra det. För i mig finns många känslor och tankar och dessa måste få lov att bearbetas i mig innan jag är redo att dela dem. Det gäller vår IVF-resa och min viktnedgång. Jag får många frågor om det och jag förstår att ni vill veta. Det finns inte så mycket att säga. Viktnedgången jag gjorde har jag gått upp igen. Jag vet inte riktigt hur mer än att kroppen ogärna släpper ifrån sig kilon och vid minsta ”slapphet” i livsstilen så slängs kilona på igen. Min underproduktiva sköldkörtel spelar såklart också roll och även min, efter många år av ätstörningar, förstörda ämnesomsättning.

Jag har mycket känslor kring detta och de behåller jag för mig själv just nu. Jag hoppas ni respekterar att om och när jag vill dela om detta ämne så kommer jag göra det. Det är fint att ni frågar, men i en känslig tid som detta är, kan det kännas påträngande för mig.

Så det jag kan säga är att det är väldigt svårt att gå ner i vikt och ännu svårare att göra det med ett bibehållet bra psykiskt mående med det bagage jag har.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Lina
Lina
2 år sedan

Hej! Jag vill inte vara påträngande eller sätta några diagnoser, bara berätta min historia för jag önskar att ngn berättat för mig när jag kämpade som mest. Jag väger 123 kg & bantat hela mitt liv. Aldrig ägglossning. Fick veta jag har pcos vilket ju gör det svårt att gå ned i vikt. Fick hjälp av min gyn att stimulera en ägglossning med hjälp av Letrozol & jag blev gravid på första försöket. Detta efter år av kämpande & gynekologer. Ville bara dela med mig, inte hetsa eller komma med o-ombedda tips❤️

Sofia
Sofia
2 år sedan

Jag tycker det är fantastiskt att du kommit dit du är idag, du är en otrolig inspirationskälla och jag blir så glad över att du nu är chef över din egen tid! Jag tänker allt mer på hur jag ska göra för att känna samma tillfredställelse. När det gäller er IVF-resa och viktnedgång blir jag faktiskt chockad att folk ens ställer frågor om den? Absolut, du delade med dig av det tidigare men det är längesen nu så enligt mig betyder det att saken inte är öppen för diskussion. Härligt att du sätter ner foten, men trist att det ska behövas! You rock Frida!

Minna
Minna
2 år sedan

Jag tror faktiskt att sjukvården tänker fel i många fall med BMI-gränsen vid ivf. Om man har en historik med ätstörningar och jojobantning så kan det ju faktiskt vara så att när man går ner i vikt så tror kroppen att det är svält på gång igen, även om man inte svälter sig och även om man har att ta av. Och svälter man så blir man inte gravid. Jag är överviktig och valde att följa Jenny Koos (vulverine) råd istället. Min kropp behövde inte gå ner i vikt, den behövde rätt näringsämnen och inget koffein. Nu är jag gravid i v.24.
Blir lite förbannad på sjukvården faktiskt, en vän försöker bli gravid och efter utredning visar det sig att problemet ligger hos mannen. Men för att få ivf så måste HON gå ner i vikt.

Carro
Carro
2 år sedan

Läst något av Erik Hemmingsson Slutbantar är rikigt bra!
95% av de som bantar går upp allt plus lite till. Man kan inte kontrollera sin vikt, lika lite som sin längd.

Linda
Linda
2 år sedan

Var rädd om dig själv❤

Anna
Anna
2 år sedan

<3

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x