vecka 21.

Idag vill jag prata om att ha ett positive money mindset. För det är något jag själv verkligen kämpar med. Jag har alltid kommit från plats av att pengarna inte ska räcka, att de kommer ta slut och att det aldrig finns tillräckligt. Det gör att jag sparar pengar på hög och om jag spenderar så gör jag det med dåligt samvete. Den konstanta pengaångest har varit väldigt tärande genom åren. När jag skulle börja frilansa som influencer OCH samtidigt försörja vår familj visste jag att jag inte kunde låta min pengaångest vara kvar för då hade det verkligen slukat mig hel. Jag hade inte kunnat njuta av något för att jag istället varit så otroligt pressad av bördan av att bära familjens ekonomi. Och det gick riktigt bra faktiskt.

Insert krig. Elkris. inflation. Höjda räntor. Höjda matpriset.

Och mitt positiva money mindset börjar naggas i kanten. Det är en underdrift att säga att allas ekonomi är pressad just nu och vår är inget undantag. Och så fort något fixas och betalas för kommer en ny brand att släcka. Vi fick punka på cyklarna. När det var löst fick vi punka på bilen. När det var löst behövde vi nya sommardäck. När det var inköp behövde ena bilen lagas och när det äntligen är på g så börjar en lampa lysa i den andra bilen. En del av mig vill bara lägga mig ner och skrika. En annan del av mig orkar knappt ens bry mig längre.

För jag vet att vi alltid har klarat oss. Vi har alltid haft sparpengar och räkningarna har alltid blivit betalda i tid. David har nu studerat i fyra år och vi har klarat oss fint hela tiden. Nu är det bara ett enda ynka år kvar. Men tyvärr sammanfaller det med ett crescendo av höjda utgifter en masse! Jag jobbar varje dag med att kultivera ett positive money mindset för ur det kommer pengar!

Vad är då ett positive money mindset?
Det är en samling tankar och inställningar till ekonomi och pengar. Om man kommer från en plats av att det är bristfälligt eller tvärtom en plats av överflöd.

Något som förstör ett positive money mindset är att jämföra sig med andra.
En jämförelse på vad andra tjänar, hur de spenderar och vad de gör med sina pengar är ett av de snabbaste sätten att misslyckas med ett positive money mindset. Rikedom kommer i olika former och den enda jämförelsen man ska göra är med sig själv. Man är på sin egen resa och alla måste få göra val och följa sina egna stigar. Genom att fokusera på dina egna mål får du mindre tid att jämföra dig med andra och du är mer trolig att lyckas med ditt nya mindset.

Jag väljer att se denna svåra ekonomiska tid som min prövning. Det är meningen att jag ska brösta det här, möta det här med ideér, hårt arbete, tro och en kämpaglöd.

Nämnde jag att jag behöver köpa en ny dator för att kunna börja podda eftersom min gamla dator inte har kapacitet till redigeringen!? Men jag kommer göra det. Jag kommer köpa datorn och se det som den klassiska ”you gotta spend money to make money”.

Och du, om du känner dig fattig, trist och att ditt liv innehåller prick ingenting förutom räkningar, icakvitton och the bare minimum? Du är inte ensam! Vi har alla det såhär! Och om du har sparpengar så är det enligt mig givet att dessa ska användas till situationer som dessa. Det är väl just för sådana här oförutsedda livshändelser som vi sparar. Vi sparade då för att ge vårt nutida jag en god livskvalité.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Maja
Maja
1 år sedan

Det här är ett otroligt världsfrånvänt och vidrigt inlägg. Så många som inte ens har råd med mat i dessa tider och du har ”ångest” över att ni behöver nya däck till er _andra_ bil. Du jobbar som ”influenser” och sa upp dig som advokat. Men ni har det tufft ekonomiskt nu? Förstår du hur sjukt? Kliv ner från hästen och tänk till lite. Gör om, gör rätt.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x