Bloggbevaknings troll påminner mig om att fortsätta gå min egen väg.

Sen jag bloggade om mitt beslut att sluta som advokat häromdagen har jag fått många fina reaktioner. Till och med bloggbevakning plockade upp mitt inlägg och skrev om mig och Ida Kjos. Vi har båda lämnat prestigefulla karriärer inom juridiken för att arbeta som influencers. Henns artikel var faktiskt fin.

Kommentarsfältet not so much…

Jag har inget behov av att skriva om detta, om det inte var för att jag redan planerat att idag skriva ett blogginlägg på temat ”att gå sin egen väg”. Kommentarsfältet gör mig nämligen riktigt glad. För det är ett bevis på att jag på riktigt gått min egen väg. Här kommer ett axplock.

”Sen hade jag heller aldrig velat anlita en jurist som har varit influencer, det hade sänkt mitt förtroende för den om jag fick veta det”

”Dessa narcissister älskar uppmärksamhet, tro mig.”

”Tycker att det är deppigt att folk byter bort samhällsnyttiga jobb för att bli influencer.”

”Att gå från advokat i våld i nära relation till Influencer på heltid, det känns ju som att det har slagit slint. Hon hade dessutom behövts som advokat i våld i nära relation istället. Influencers finns det 13 på dussinet, men advokater i våld i nära relation finns det inte många av.”

Lot’s to unpack here. Kan det bli så att människor inte vill anlita mig som eventuell framtida advokat om de får veta att jag arbetat som influencer? Kanske. Oroar det mig. Inte det minsta! På samma sätt som jag vågade vara influencer när jag arbetade som advokat, vägrade klä mig i kostym, snusade i rättssalen och höll på med juridik och politik samtidigt, vägrade jag anpassa mig efter branschens normer. Jag ville inte vara den typen av advokat. Jag ville vara min typ av advokat. Och det gick bra. Jag blev en väldigt begärd och ofta anlitad advokat.

Är jag narcissist? Let’s move on…. Nej, men skämt å sido, jag ÄR en teaterapa och älskar det kreativa med att vara influencer. Jag tycker om när ni hälsar på mig om vi ses ute. Men jag gör det inte för att ni ska komma fram. Det är bara en mysig bonus.

Någon tycker det är deppigt att jag byter ett samhällsnyttigt jobb för att bli influencer. Ja, men vet ni, jag är inte satt på denna jord för att vara heliga Birgitta eller moder Teresa. Jag ska bara vara jag. Jag har ingen skyldighet mot någon annan. Vidare så tänker jag att jag fortfarande är samhällsnyttig. Kommentatören tycker inte det eftersom hen tycker alla influencers är pantade. Men jag vet ju vad mitt konto innehåller. Jag vet ju att jag hjälper er till självkärlek, peppar och bidrar till att några får det bättre i livet. Det är fint och det räcker för mig.

Har något slagit slint i huvudet på mig? Nej, tvärtom! Det är glasklart! Efter att ha gjort my service to the country under nästan 10 års tid ville jag jobba för mig. Med något som känns meningsfullt, kul och inspirerande för mig. Att det också är något meningsfullt för er är en bonus.

Vad vill jag då ha sagt med denna lång text? Jo, att om man går sin egen väg kommer folk alltid ha en åsikt. Likaså kommer folk ha en åsikt på alla de som inte går åt någon väg alls, eller fel väg, eller någon annans väg. Så hur du än går kommer någon ha en åsikt. Skillnaden är att andras åsikter inte påverkar en lika mycket när man gått sin egen väg för då är man så full av lycka, energi och livsglädje.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Jenny
Jenny
8 månader sedan

You go girl <3

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x