Vi har testat att göra dumplings. Alltså wow vad gott och faktiskt inte alls komplicerat att göra. Vår fyllning bestod av kycklingfärs, chili, persilja, vitlök och färsk ingefära.
Sen lägger man ut de små dumplingsdegarna på en plåt och klickar på lite fyllning. Sen penslas kanterna på varje deg med lite vatten och så nyper man bara ihop paketet. Det var lite tidskrävande och pilligt, men har man gott om tid och lugn och ro i köket var det mest bara rofyllt.
När du nypt ihop alla paket har du så här många små dumplings. Sen skulle dessa stekas och kokas och här stötte jag på patrull. Jag stekte på rent för hög värme så det brände fast lite och mina färdiga dumplings blev inte så vackra. Men GODA! De blev hur goda som helst. Vi doppade dem bara i lite japansk soja och njöt.
Happy Belly! <3 Det får man när man ätit sina goda premiärdumplings.
En skaplig dumplingsmästare inom mig
Du kanske också gillar...
vecka 2.
Imorgon börjar Estrid skolan. Sista jullovsdagen! Det har varit mysigt att ha dessa långsamma dagar ihop men också en himla massa städning, matlagning och tvätt. Jag som lätt kan känns mig splittrad har svårt vid ledighet. Jag fungerar bäst med rutiner när alla dagar är likadana. Annars blir jag lätt splittrad, ofokuserad och har en … Continued
Nu är Estrid fem år.
Nu är hon fem år! Denna ljuvliga tös. Hon fyllde år i fredags och det är något så magiskt i att man får väcka med sång och frukost på sängen. Jag minns ju EXAKT hur det kändes när jag var liten och mina föräldrar väckte mig. Vi har haft en underbar helg och hon har … Continued
Vi tar ett kvällsdopp för att hålla liv i sommaren
Igår efter förishämtning och kvällsmat åkte vi ner till stranden för att ta ett kvällsdopp. Livet är så enkelt ibland. Jag slängde bara på mig en enkel sommarklänning över baddräkten och sen åker man hem i bara sommarklänningen. Jag har nya sandaler från Zara (här). Mina drömsandaler är dessa från Hermés och i väntan på … Continued
Heta dagar och ljumna kvällar
Åh vilken skön dag vi hade igår. Det var riktigt varmt och vi alla jobbade på brännan. Jag, som låg på ryggen, med enbart benen i solen, lyckades lik förbannat bränna mig på ryggen. Alltså så albino! Men iallafall, vi har turats om att sova, leka med Estrid, gå iväg och bada, läsa läsa läsa, … Continued
Ta hand om själen
Efter min vecka var jag så himla trött. Tre dagar i rätten, där man är på tårna och försöker vara alert hela tiden, gör verkligen huvudet till mos. Jag har behövt jobba över alla dagar och när jag kom hem igår var jag helt slut. Jag somnade på soffan, slut som artist. Idag ska jag jobba hemifrån … Continued
Stranddagar istället för fredagsvideo.
Igår hade vi en stranddag. Det här med stranddagar har ju onekligen en annan innebörd när man har semester ensam med en treåring. Om vi börjar med packningen! Jag lastade på henne på cykeln, sen hängde jag en kylväska på mig, hängde en väska med handdukar, filtar, sjalar, badkläder, puffar osv på ena styret, ett … Continued
Kul! Det måste jag testa, när jag bodde i London så kunde man köpa färdiga dumplings på asiatiska butiker ca 70 st för en 20 lapp. Så då åt vi mycket dumplings (vågade mig bara på de vegetariska). Men det här ser ju lagom avancerat ut och mycket fräschare.
Vad hittar du gyoza skinsen? Är det i vanlig matbutik eller finns det någon bra asiatisk som jag bör känna till som nyinflyttad Malmöbo?`
Tack för en jättefin blogg! Tittar alltid in det första jag gör när jag kommer till jobbet, ger en så härlig start på dagen! 🙂
Hej! Vilken fin kommentar! Tack så jättemycket! Dessa dumplings blev supergoda! Skinsen köpte vi en asiatisk butik på Möllan. Där hittar du verkligen allt du behöver för att göra asiatisk mat. Vad skoj att du är nyinflyttad Malmöbo! Säg bara till om du behöver lite tips på ja typ allt! Har ju alltid bott i Malmö! =) Ha en fin dag! Kram Frida