
Vi har testat att göra dumplings. Alltså wow vad gott och faktiskt inte alls komplicerat att göra. Vår fyllning bestod av kycklingfärs, chili, persilja, vitlök och färsk ingefära.

Sen lägger man ut de små dumplingsdegarna på en plåt och klickar på lite fyllning. Sen penslas kanterna på varje deg med lite vatten och så nyper man bara ihop paketet. Det var lite tidskrävande och pilligt, men har man gott om tid och lugn och ro i köket var det mest bara rofyllt.

När du nypt ihop alla paket har du så här många små dumplings. Sen skulle dessa stekas och kokas och här stötte jag på patrull. Jag stekte på rent för hög värme så det brände fast lite och mina färdiga dumplings blev inte så vackra. Men GODA! De blev hur goda som helst. Vi doppade dem bara i lite japansk soja och njöt.

Happy Belly! <3 Det får man när man ätit sina goda premiärdumplings.
En skaplig dumplingsmästare inom mig
Du kanske också gillar...
Mycket att vara tacksam för
Det blev så lyckat igår. 10 glada och barnfria vuxna, uppklädda, hungriga och på bästa humör. 10 av mina bästa personer och jag kände mig tacksam. Ordet gick som en röd tråd genom hela kvällen. Bordet var dukat med ljusslingor, glitterpumpade pumpor och massa levande ljus. Ljuset studsade på glitter och glas och bordet strålade. … Continued
Tacksamhet!
Här ligger jag och försöker ha egentid! =) Det är lite så det ser ut här hemma just nu. Estrid är supernyfiken och igår när jag låg inne på sängen och slösurfade hör jag en stånkande bebis och så öppnades dörren och där kom hon krypandes. I en jäkla fart. Det är svårt att sörja … Continued
Alfred Lasses dop
Förra helgen döptes Alfred och det var verkligen en så bra avslutning på sommaren. Det var lagom varmt, precis så att alla kunde vara ute och vara bekväma. Det härliga vädret gjorde att våra gamla släktingar kunde vara med och barnen kunde springa runt på gräsmattan. Familjemedlemmar i Dubai kunde närvara vid zoom och prästen … Continued
Det blev midsommar även i år
Här sitter jag i bilen på väg till Oslo och klipper med ögonen. Det var en härlig midsommar igår, men med en allt för tidig morgon. 04.30 ringde klockan och vid 05.00 körde vi ut från Malmö. Vi åkte hem till mina föräldrar och hade middag med dem och deras vänner. God mat, musikquiz, skratt … Continued
Månadssammanfattning juli
Ni är många som är nya här i bloggen så jag vill börja med att presentera dagens inlägg. I slutet av månaden gör jag en liten round up av de inlägg som har hissats, delats, kommenterats och diskuterats mest. En liten sammanfattning av månadens highlights helt enkelt. Perfekt om du inte tittar in här varje … Continued
Höstplaner – bucket list
Här är min bucketlist på vad jag vill göra i höst. 1. Dricka varm choklad ur en termos, tillsammans med David och Estrid. Påklädda med mössor och vantar under en härlig dagsutflykt. 2. Gå och få en lång och härlig helkroppsmassage. 3. Hålla Thanksgivingmiddag. 4. Fylla 30 år och fira det. 5. Gå ut på … Continued
Kul! Det måste jag testa, när jag bodde i London så kunde man köpa färdiga dumplings på asiatiska butiker ca 70 st för en 20 lapp. Så då åt vi mycket dumplings (vågade mig bara på de vegetariska). Men det här ser ju lagom avancerat ut och mycket fräschare.
Vad hittar du gyoza skinsen? Är det i vanlig matbutik eller finns det någon bra asiatisk som jag bör känna till som nyinflyttad Malmöbo?`
Tack för en jättefin blogg! Tittar alltid in det första jag gör när jag kommer till jobbet, ger en så härlig start på dagen! 🙂
Hej! Vilken fin kommentar! Tack så jättemycket! Dessa dumplings blev supergoda! Skinsen köpte vi en asiatisk butik på Möllan. Där hittar du verkligen allt du behöver för att göra asiatisk mat. Vad skoj att du är nyinflyttad Malmöbo! Säg bara till om du behöver lite tips på ja typ allt! Har ju alltid bott i Malmö! =) Ha en fin dag! Kram Frida