Idag har vi vår sista gemensamma frukost för denna semestern. Ikväll ska jag och David ha datenight och Estrid ska sova över hos mormor och morfar. Vi har haft en underbar semester som innehållit precis allt vi velat och behövt. I morse ville jag unna min familj en riktigt härlig frukost så jag testade en nytt recept – pannkaksmuffins. Det blev en riktig hit.
Det var inte alls svårt, bara lite pannkakssmet, rivet citronskal och bakpulver och sen hällde jag upp det i en smord muffinsform. In i ugnen och sen färdigt!
Jag serverade dem med grekisk yoghurt, granatäpplekärnor och lite ringlad honung. En hit hos både stor och liten. Nu sitter vi i tv-rummet och tittar på OS-invigningen och dricker kaffe. I köket står lite bröd på jäsning, Estrid sitter på golvet och stökar med sina leksaker och David ligger på soffan och kollar invigningen. Jag ska sätta mig och titta i en tidning. Sen väntar ett barnfritt dygn med en eftermiddag, kväll, natt och morgon. Alldeles strax börjar verkligheten igen, men jag har så mycket att se fram emot att det gör mig just ingenting.
Ha en fin dag mina vänner!
Den sista semesterfrukosten för denna sommar
Du kanske också gillar...
Smoothiebowl med mango och kokos
Det här är en av mina bästa frukostar just nu, smoothiebowl! Den kan varieras i det oändliga. Igår testade jag den här solgula varianten med mango. Mixa fryst mango, en banan och en halv dl kokosvatten. Häll upp på tallriken. Sen strödde jag över granola och kokosflakes från Reneé Voltaire (de hittade jag hos mat.se) … Continued
Julbak som inte går av för hackor
Till adventsmyset i helgen gjorde jag en rejäl omgång julbak. Förutom klassiska lussebullar (typ 50 stycken my god) så gjorde jag dessa ljuvliga ingefära- och kanelbiscottis. Receptet hittade jag i en kokbok som heter ”adventsbak” som man fick back in the day med Aftonbladet. Jag gjorde även hembakta pepparkakor som jag stämplade med en sån … Continued
Recept på Fridas soulfoodiga buddhabowl
Häromdagen testade jag ett recept på buddhabowl. Ett väldigt zen-namn på en vegetarisk/vegansk skål av bara sånt som är gott och bra för både kropp och själ. Efter veckor av Aladdinaskar, lussebullar, skinka och kött, och med vårt nyårsmål om mer vegetarisk kost i minnet, testade jag då detta. Och vad ska jag säga, SÅ … Continued
Kvällsmys i köket med hemmagjord granola
Jag älskar flera saker, men två av dem är hemmagjord granola och att baka och laga mat tillsammans med Estrid. Vi spenderar massa tid i köket tillsammans och det är min bästa syssla med henne. Det är så roligt att få göra något tillsammans.Nu sitter jag här med en skål tjock grekisk yoghurt, hemmagjord granola … Continued
Raw food chocolate fudge – det ultimata snacket
Inspirerad av @josefinjakobsson ville jag testa att göra denna veganska rawfood chocolate fudge. Jag gillar att baka och ibland känner jag att det blir för mycket sött i skåpen och så blir jag vips sugen på att göra något annat. Ja, det finns en gräns för hur många kanelbullar jag kan äta innan jag tröttnar! =) Plus … Continued
Plommonmarmelad med vanilj och kanel
Jag älskar två saker. (okej jag älskar MASSA saker, men i det här fallet två saker som sammanföll väldigt väl). Jag älskar en tjock bit ost med ett tjockt lager sötsyrliga marmelad. Jag älskar även känslan av att tömma skafferiet och laga något från grunden. Jag hade lite syltsocker kvar och en vaniljstång som bara … Continued