Jag fortsätter mitt projekt med att tömma skåpen och med lite sirap över i ett skåp var det givet att jag skulle göra min bästa småkaka. Ja, nu är det ju inte MIN småkaka. Det är Leilas. Såklart! Allt hon gör är gudomligt. Jag tröttnar aldrig på kolasnittar och Estrid älskar dem också.
I väntan på att kakorna ska bli klara leker vi lite med våra favoritleksaker… 😉
RECEPT
- 100 g mjukt smör
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 2 1/4 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen ingefära
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
- Dela degen och rulla ut till två längder.
- Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
- Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12–15 minuter.
- Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.
Nu ska vi bara se till att äta upp dessa innan flytten, men det verkar faktiskt inte så svårt!