En utflykt till akvariet

akvariet malmö-1
Förra veckan lös solen över Malmö, himlen blå och gräset strålande grönt. En perfekt dag för en utflykt med andra ord.
akvariet malmö-2
Vi promenerade genom Malmö och det är helt fantastiskt att det finns så mycket vatten i vår stad, kanaler såväl som havet. Det skapar lugn, vatten har alltid haft den effekten på mig.
akvariet malmö-3
Vi promenerade längs med spårvagnsvägen.
akvariet malmö-4
Förbi Fiskehoddorna där man kan köpa färsk fisk och egentligen allt från havet. Varje försäljare har ett litet hus med en egen disk.
akvariet malmö-5
Framme vid Malmö muséer, en av Malmös mest anrika och spännande platser. Hit gick jag med min farmor när jag var liten flicka för att titta på den stora uppstoppade giraffen i entrén och de elektriska ålarna.
akvariet malmö-6
Vi mötte upp med Sara och Jakob.
akvariet malmö-7
Inne var allt mycket spännande. Fiskarna var toppen, sämst var de uppstoppade djuren som mest var läskiga och bäst var de stora skärmarna som visade skeppsvrak, hajar, valar, fiskar och stora sköldpaddor. Där satt vi lång och pekade och när fiskarna kom utbrast Jakob ”blub blub” och allt var en ”titta haj”. Tänk att den lilla skrutten blivit en liten människa som pratar! <3
akvariet malmö-8 akvariet malmö-9 akvariet malmö-10
Sen blev vi hungriga och gick till museets restaurang. Lunchen blev inte kokt torsk utan köttbullar och potatis, och kostade tyvärr lite mer än 75 öre.

akvariet malmö-11 akvariet malmö-12
Efter lunch och vattenmelon gick vi ut i solen. Vi skildes åt och jag och Estrid promenerade in till stan.
akvariet malmö-13
När Estrid somnade i vagnen strosade jag runt på stan och tittade lite i butiker. I plånboken vilade ett årskort på akvariet och jag är helt säker på att vi kommer gå dit snart igen. Men de uppstoppade djuren får klara sig utan oss ytterligare något år.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x