En gloria åt en 30-åring

gloria ljusstake-1
När jag fyllde 30 år fick jag så ofattbart fina presenter. Lite så att man vill skruva på sig och ”inte ska väl jag…”. För självklart handlar en bra present inte om prislappen eller märket, men det är rörande att få något man önskat sig riktigt länge och som man vet också kostar en liten större slant. Som den är ljusstaken ”Gloria” från Klong som jag älskat sen första gången jag såg den. Jag önskade mig den mindre av de två storlekarna för jag tycker den är finare. Detta är en så enkel design men ger en så stor inpact ändå. Det är därför jag älskar och imponeras så av designers. Hur de kan göra en egentligen ganska så simpel design men genom de rätta måtten skapas perfektion. Den här ljusstaken är verkligen en gloria. Det tända ljuset i mitten lyser upp hela cirkeln och det blir en fantastisk skugga på väggen bakom.

Just nu pryds vår öppna spis av denna juvel, men inom kort ska den flyttas igen. För nu mina vänner ska ni få ett smart tips. Mina föräldrar renoverade sina två badrum och köpte då granit. Samma försäljare sålde även marmor och då beställde min mamma två skivor marmor . En till mig och en till syrran. Skivan blir precis lagom att ha i mitten av matsalsbordet med vackert pynt på. Och priset? En BRÅKDEL av vad det hade kostat att köpa en sådan bricka/skiva på låt säga Åhléns. Så om du inte vill ha en specifik bricka med kanter, utan mer en yta för pynt, köp från en leverantör av olika typer av sten. Jag ska hämta brickan i helgen och fortast möjligt ska ni få se resultatet!

För övrigt är jag himla inspirerad att fixa här hemma just nu. I torsdags fick Estrid eget rum och det är massor av pynt, DIY och annat skoj som nu finns att göra till henne. Vi inväntar nya stolar, jag ska klä om och måla om två andra stolar. Sen behövs det en matta, en fåtölj, två taklampor och… ja listan är ohne ende. Men fokus nu är Estrids rum. Nu blir det IKEA, målarburkar och handtagsinköp för hela slanten. Självklart får ni följa med färden. Hey, what did you expect!?
gloria ljusstake-2

Glorian symboliserar även något annat för mig idag. Jag ska på begravning och inget är så vackert som att låta ljuset lysa för den som inte längre finns med oss. Skänk en tanke till mig denna dag. Det blir dock ingen sorglig dag, det blir en ljus dag med uppvaktande och ära åt någon som fick ett långt och vackert liv. Och det är det enda man kan begära av livet faktiskt.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
7 år sedan

Hej
De där ljusstakarna är jätte fina verkligen.
Ja fy begravningar är aldrig roliga, vi ska begrava min sambos mamma nästa Fredag det har hänt mycket i våra liv nu. I Maj 2015 gick min pappa bort i Januari 2016 gick min mamma bort och nu i oktober 2016 gick sambons mamma bort men mitt i denna sorg så kom också våran underbara dotter till världen så både glädje och sorg har de senaste året bestått av. Men nu blickar vi framåt det kan ju bara bli bättre så att säga.
Ha det fint
kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
7 år sedan

usch vilket tungt år ni haft! tur ni har varandra! jag skickar mina tankar till dig! <3

Irene
7 år sedan

Det är på något sätt skönt när en begravning kan bli mer som en hyllning åt ett långt och gott liv, ett tillfälle att dela minnen och komma ihåg. Begravningar är viktiga!

Vad gäller Klong var det min plan att ge sonen och hans flickvän den i julklapp – ända tills han ringde igår och hellre önskade dem en pepparkvarn. Så nu får jag väl leta sådana i stället (också kanske det blir en Klong också…)

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
7 år sedan

jag tänker också at begravningar är viktiga. Att det blir en hyllning åt någon fantastisk.
Och angående Klong, köp du en pepparkvar till sonen och så kan du få klongen själv! =)

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x