Valvakan är en riktig nagelbitare

valvaka-1
Jag vaknade vid 03.30 och gick upp för att följa valvakan. Vilken rysare! Innebörden av Trump som president är så otydlig och det därför han känns så skrämmande. Under hela valkampanjen har han ju gång på gång yttrar sig nedvärderande om kvinnor, människor med funktionsnedsättning och invandrade (för att bara nämna några). Det är så oklart vad han faktiskt kommer att göra. Vad var bara snack och vad kommer han vilja förverkliga? Blir det a wall against Mexico? Blir det a ban on all muslims? Blir det straffbart för kvinnor att göra abort? Särskilt med tanke på att han anser det vara mord att i vecka 40 ”tear the baby out of the womb”. Ja, jag kallar ju det för ett kejsarsnitt, men hej, vad vet jag!? Jag publicerar det här inlägget nu och kommer sedan göra någon form av livebloggning och uppdatera det här inlägget i takt med att valet fortskrider.

05.10 Uppdatering
Okej, nu leder Hillary. Inte mycket men dock lite. 190-171 elektorsröster i hennes favör. Men icke ropar jag hej ännu för många många delstater har inte kunnat redogöras för då resultaten är allt för jämna. Kom igen nu USA! Kämpa!

07.00 Uppdatering
Jag råkade ta en powernap i soffan men väcktes av att Estrid vaknade till. Så nu sitter hela familjen med tufsiga frisyrer och tittar förfärat på tv:n. Valet är ännu inte över men det ser onekligen mörkt ut. Vilken berg-o-dalbana detta har varit. Förhoppning och förkrossning har svängt fram och tillbaka.

09.00 Uppdatering
Nu sitter jag på kontoret. Snorig, febrig, mensvärkig och med Trump som president. Jag är som ett kinderegg från helvetet med andra ord. Nu vet ingen vad det kommer att innebära med Trump som president. En sak är dock klart, han är varken feminist, liberal eller för en fri marknad. I sitt vinnartal pratade han om att han ville bygga broar med andra nationer. Vi får väl hoppas på det, men jag känner mig tveksam. Vad vi också kan lära oss från det här är att politiker som inte lyssnar och bemöter väljarnas missnöje förlorar. Brexit – check, Trump – check, så nu är det bara Le Penne kvar innan västvärlden fullkomligen tappat det.
valvaka-2 valvaka-3

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
7 år sedan

Håller med om att Trumps människosyn är en mardröm och han har uttryckt sig riktigt vidrigt i flera sammanhang. Ville dock uppmärksamma dig om, som medmänniska och i din politiska karriär, att det kan anses kränkande att säga/skriva handikappad om personer med funktionsnedsättning.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anna
7 år sedan

Hej Anna och TACK för din konstruktiva kritik. Självklart förstår jag vad du menar om kommer genast ändra till ”funktionsnedsättning”. Bra att du sa till för jag vill ju självklart aldrig kränka min medmänniska! <3

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x