3 sätt att boosta självförtroendet

3 sätt att boosta självförtroendet-1
Vi kan ju alla ha dagar när man känner sig som queen of the universe, men det är lika vanligt med dagar när man känner sig som en grå mus som ingenting kan, ingenting vet, och ingenting är. Och det är ju såklart ok, så är livet. Men jag som verkligen plågats av dålig självkänsla och självförtroende är livrädd att hamna där igen. Jag försöker hålla som en grundnivå och ibland höjs den rejält och jag går nästan runt som en mallig tupp. Och andra gånger får jag en svacka men då har jag tre tips för att snabbt ta mig ur svackan. Jag är livrädd att fastna där nere igen. Mina tre sätt att boosta självförtroendet är enligt följande

1. Gör det du inte vågar
Om du får en förfrågan och instinktivt känner ”ja vad kul men nej” då ska du bara göra det. För det är helt ok att tacka nej till sådant som inte intresserar men om dina instinktiva känsla var att det lät kul då ska du tacka ja. Anledningen till att du tvekar är just den här dåliga självkänslan. Att inte kan väl jag och vad vet jag om det där och vad ska folk tro och tänk så misslyckas jag. Ja och? Who cares!? Enda sättet att utvecklas är att prova på saker. Enda sättet att växa är att bevisa för en själv att man faktiskt kan och att man klarade det. Och det är faktiskt viktigt att misslyckas för det är först då man kan göra om och göra rätt.

2. Dress the part
Kläder kan göra en sådan skillnad! Om du har en kvinnlig förebild, verklig eller på tv, hur klär hon sig? Hur ser hon ut i håret? Hur är hennes smink? Härma! Inventera garderoben och investera i dig själv. Det behöver inte vara mycket som ska till och det behöver inte vara dyrt. Men det ska vara välsittande. Det ska vara powerplagg. Plagg som ser power ut och som du vet är bekväma. Det blir som en uniform, eller som en rustning. Sminkningen på morgonen blir som en krigsmålning. Iklä dig rollen av den girlboss du egentligen är. Om du vaknar på morgonen och känner dig som en liten grå mus kan dina powerplagg få upp dig i sadeln igen. Igår, förkyld och trött, slängde jag på mig kläderna högst upp i högen på golvet och hela dagen kände jag mig trist. Man behöver inte lägga oceaner av tid men något så enkelt som en snygg outfit kan få dig att sträcka lite extra på ryggen och på så sätt få den där boosten!

3. Var snäll mot dig själv
Det finns inget som naggar självförtroendet så fort som om du inte är snäll mot dig själv. Om du aldrig klappar dig själv på axeln för ett arbete väl utfört eller aldrig kramar om dig själv efter en dålig dag. Var din egen bästa vän! Belöna dig själv efter en prövning, ett uppnått resultat eller slutet av en jobbig period. Ta en varm dusch, klä på dig en nytvättad pyjamas och kryp ner i sängen DIREKT efter du nattat ungarna. Disken kan vänta. Du måste inte sätta på en maskin tvätt. Inte just ikväll. Om du känner dig skör, ledsen eller naggad i kanten så bara rå om dig själv. Om du inte pysslar om dig själv i denna skörhet så kommer det påverka självförtroendet och självkänslan. Om du gör något som får dig att må bättre kommer din kropp, din själ, din hjärna att må bättre. Du visar för dig själv att du är värdig att få känna dig bra och härlig.

Bonustips
Balans! Inget får mig att genast deppa ihop så fort som ett liv i obalans. Lagom räcker, lagom är good enough och om du varit mum of the year på sistone och är TRÖTT så överlåt barnet till någon annan och va lite ego. Stäng badrumsdörren och sjunk ner i badkaret. Om du tvärtom jobbat väldigt mycket på sistone stäng av all elektronik och bara va i nuet med din familj. Läs böcker, spela spel och pyssla i skenet av tända ljus. Har du varit sjuk en längre tid (hej här är jag) unna dig tidigt sänggående och köp färdig mat och förenkla livet. Och har du inte träffat dina vänner på länge så drar du ihop ligan för en night on the town med middag, klackaskor och efterrätt som ett absolut måste. Och vin, massa vin om du dricker det. Ta dig en funderare på vad som prioriterats bort i ditt liv på sistone. För egen del är jag i underkant när det gäller sömn, frisk luft och egentid. Så det ska jag försöka få in när jag är frisk. Friska utflykter med en icke-förkyld familj, en sovmorgon eller två och en egen kväll utan några måsten.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Jamblinne
Jamblinne
7 år sedan

Tack! 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Jamblinne
7 år sedan

vassegod! <3

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x