Skön söndag och 106 utrensade saker

skön söndag-1
Så skön söndag vi har haft! Min föreläsning blev inställd idag och i ärlighetens namn passade det mig ganska bra. Jag har sovit riktigt skruttigt på sistone och det var skönt att skrota runt hemma, sova middag och bara ha familjemys. Vi har påbörjat ett projekt här hemma och det är att vi ska rensa ut 500 saker. Mycket tycker ni? Bara genom att rensa alla skåp och lådor i köket blev vi av med 106 saker! Sparade glasburkar, och omaka plastburkar, gamla koppar och fat som ingen använder, pennor som inte funkar och en massa annat skräp som man har sparat för att man kanske vi ha. Men nä, nu rök det!

Och jag älskar det! Att få rensa ut är det bästa jag vet. Jag är totalt osentimental och tycker mest att det är roligt att ge saker vidare i hopp att det skänker någon annan glädje. Min mamma samlar alltid in kläder regelbundet till en familj så kläderna vi rensar ut går till dem. Sen har vi en familjevän som ska flytta hemifrån snart och hon ska också få lite grejor. Resten skänks till någon välgörenhetsaffär. Och trasigt och sånt slängs.

Vi ska börja göra så med Estrid också att när hon får en ny leksak ska hon plocka bort en gammal som hon inte leker med. Så att ett annat barn kan få den leksaken. Jag tycker det är jätteviktigt att få lov att älska sina saker och vilja ha vackra saker, men samtidigt vara medveten om det man har och att andra inte har. Och det är även viktigt för mig att förmedla det till mitt barn. Att alla inte har och att man måste hjälpa varandra och sin medmänniska.
skön söndag-2
När jag tog en lur idag (den råkade bli 2,5 timme oops) lekte Estrid med lera medan David städade. Så jag vaknade till ett fint och städat hem. Verkligen jätteskönt. Jag har sovit jättedåligt på sistone och blir alltid lite gråtmild och skör då. Så idag har jag lämnat walk over och David får bada och natta (trots att det definitivt är min tur) och jag ska bädda ner mig i sängen med en kopp te, torka mina tårar och somna tidigt. Det är inget särskilt som gjort mig ledsen men sömnbristen gör mig lite skör och hudlös och då är det skönt att få lätta på trycket lite.

Hoppas din helg var fin!

Kram!
skön söndag-3

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x