Inredningsplaner: bibliotek, hall och tapeter

bibliotek
Tjohoo nu är den en ynka helg och en ynka vecka och en ynka helg till och sen är jag i mitt hus. Nedräkningen är officiellt igång. Börjar jag bli tjatig? Ni får ursäkta men jag längtar så jag hotar att brista. Idag vill jag visa dig hur mina tankar går för biblioteket, hallen och just när det kommer till valen av tapet. Nu tar vi oss en titt.

Biblioteket är husets gyllene stjärna. Det bästa med huset. Min stora dröm som går i uppfyllelse. Det är stort, öppet i taket hela vägen upp i nocken och så massa platsbyggda bokhyllor. Från golvet och hela vägen upp till taket. Detta ska vara min plats. Jag och David brukar alltid enas om inköp och oftast är vi överens. Men just i biblioteket ska jag få gå bananas. Jag ska vara min egen herre över dessa kvadratmeter. Jag ska som Virginia Wolf alltid sa nu få ett alldeles eget rum. Nyckelorden är avslappnad lyx, böcker och ombonat. Självklart ska det vara böcker i biblioteket men det ska vara mer än så. Ett stort glasbord ska prydas av tunga coffeetableböcker. Det ska vara stilleben med böcker i bokhyllan och och det ska alltid finnas ett par, tre böcker jag börjat läsa. Och det ska vara ombonat men samtidigt lyxigt. Fluffig matta, en rejäl fåtölj, ett skrivbord med vackra askar och pennor på. Färska blommor i dekadenta vaser, sammet, tofflor, tända ljus och sirligt ljus. Det ska vara min oas. Mitt alldeles egna rum.
hallen
När man kommer in i huset möts man av en stor hall. Det är skoj för då finns det lite man kan göra med den inredningsmässigt. Nyckelorden är luftigt, ljust trä och exklusiva accessoarer. Vi vill behålla en ljus och luftig känsla så färgerna ska vara ljusa, träslaget ljust och så några riktigt exklusiva accessoarer. Jag tänker mig en maffig lampa i trappen, som är en dubbeltrappa, en stor rund spegel, vacker konst och en ren och fräsch känsla. Men inte vitt och sterilt, utan mer luft och harmoni.
tapeter
Något jag aldrig fått göra då vi bott i hyresrätt länge är att tapetsera. Den gången jag hade en bostadsrätt hade jag aldrig råd med sånt. Nu ska jag vara modig. Vi kommer inte ha tapeter i varje rum som det verkar nu, men där vi ska ha en tapet, då ska den vara bombastisk. Nyckelorden för tapetval är statement, lekfullhet och konstverk. Där vi väljer att ha en tapet, där ska den vara en konstverk i sig själv. Och hur magnifika är inte dessa fyra tapeter? Det kan vara de vackraste jag någonsin sett.

Ha nu en riktigt fin lördag mina vänner! Jag ska packa (what? överraskad?) och umgås med min gulliga familj. Vad ska du hitta på i helgen? Laga något gott eller gör något skoj och så tänk på mig. Kvinnan vars hela liv ligger i bananlådor och svarta sopsäckar.

Alla bilderna är för övrigt hämtade från mina pinterestmappar så där kan du se mer om du har samma smak som jag.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

18 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Lena
Lena
6 år sedan

Fantastiskta bilder. Hur tänker du kring mönstrade tapeter, kan man ens hänga upp något på väggen utan att det försvinner, fast det är kanske meningen att själva tapeten skall vara ögongodiset, fina i vilket fall som.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lena
6 år sedan

Jag tänker att man kan göra vad man vill, men speglar, enfärgade tavlor, fina ramar utan något i, knoppar, osv. Man kan ju göra allt mellan himmel och jord!

Amanda
6 år sedan

IIii vad mycket fint, alltså vill ju ha allt det! Speciellt inspon på nummer tre himla snyggt<3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Amanda
6 år sedan

alltså snacka om att det kliar i fingrarna att inreda!!

Sarah
6 år sedan

Förstår att de e mkt att packa 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sarah
6 år sedan

haha ja blä för livet just nu! kaos!

ljuva julia
6 år sedan

det låter så oerhört spännande, kan ej greppa!! <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  ljuva julia
6 år sedan

jag längtar ihjäl mig!

Ulla Wolter
Ulla Wolter
6 år sedan

De två nedersta tapeterna är underbara, förstår att du längtar!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ulla Wolter
6 år sedan

det ska bli fint när du får se det live!

Asylmamma
6 år sedan

Åh vad underbart att få inreda ett stort hus😍 Det ska bli så kul att få se hur allt blir sen!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Asylmamma
6 år sedan

det är verkligen det enda jag tänker på ska du veta!

Sussi
6 år sedan

Åhh så fint! Så kul att få inreda huset efter hur ni vill ha det..

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sussi
6 år sedan

ja snacka om dröm alltså!

Natalia Trojan
6 år sedan

Så fint!

Linda
6 år sedan

så härligt att det inte är långt kvar tills ni bor i ert hus förstår att ni längtar nu.
Här har det städats och plockats idag så skönt när det blir lite ordning, men finns fortfarande en massa saker som står sen vi tog hem saker från Andreas mammas hus efter hennes bortgång. Hade en tanke om att fixa detta under semestern men nej så blev det ju inte riktigt och imorgon är sista dagen på min sem för på Måndag börjar vardagen igen.
Ha en fin kväll
Kram Linda

LIL' BABUSTYLE - Here's my story
6 år sedan

Åh så spännande med all inredning!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  LIL' BABUSTYLE - Here's my story
6 år sedan

det börjar arta sig här hemma!

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x