Det som inte fick hända hände

IMG_6068
foto: Emma – att vara någons fru

Jag är överväldigad av all den kärlek ni givit mig på FB, insta, mail och sms under gårdagen och idag. Ni är verkligen mina vänner! <3 Jag är även överväldigad av själva bröllopet och ni ska få veta allt såklart, men jag har inte riktigt landat ännu.

Det som inte fick hända på ett bröllop, hände igår. 20 minuter innan vigseln skulle börja sprack dragkedjan i min klänning och jag gick typ in i koma. Mina tärnor försökte sy ihop klänningen medan jag hyperventilerade på en handikapptoalett. Emma var räddaren i nöden när hon sprang runt på Triangeln köpcentrum för att rädda upp situationen. Ny klänning? En bolero? Skräddare? Ideér bollades i raketfart medan jag försökte förmå mig att inte tappa det totalt. Alltså jag var så nära att fullkomligen loose my shit! Emma hittade butiken Pink & Purple och de RÄDDADE vårt bröllopet. Ägaren sprang runt och samlade ihop de anställda och viftade bort nyfikna kunder, ägarinnan matade mig med vatten genom sugrör och en anställd sydde in mig i klänningen. Hur lång tid har vi, frågade dem. Och jag gormade 5 minuter så sy för i helvete för att i nästa sekund gråta och yla ”egentligen är jag en otroligt sympatisk person”. Då sa ägaren ”med det ansiktet tror jag inget annat”. Alltså <3 <3 <3.

Jag skickade iväg tärnorna att underhålla kyrkan och David för att betala. Vi fick inte lov att betala. De vägrade ta en krona betalt för att sy in mig i klänningen. De gav mig ett sidenband att sätta runt livet och klänningen som bandet ursprungligen satt på fick vi gratis. Och jag grät, NI ÄR DE VACKRASTE SJÄLAR NÅGONSIN!! och de klappade mig fromt på armen och hade väldigt mycket fniss i ögonen. Blott tio minuter sena tacklade vi oss igenom Triangeln. UNDAN!!! vrålade min syster och var otroligt skräckinjagande i glittrig blåsa, håruppsättning och mord i blicken. Jag var som en run away bride när jag i klänning och Loboutins kastade mig in på McDonalds och genom pommesätande helgfirare. Tack gode gud gifte vi oss i St Johanneskyrkan som ligger prick bredvid Triangeln. Vi samlade oss i vapenrummet, slätade ut klänningar och frisyrer. Och 10 minuter efter utsatt tid ringde klockorna och vi gick in i kyrkan som om ingenting hade hänt.

Men alltså min puls när klänningen sprack!!! Jag kan ha drabbats av en släng av
fashionfail-triggad PTSD. Efter vigseln hade jag ett smärre melt down i bilen. Jag kan ha sagt att jag vägrade åka till festen, att detta var Davids fel (!?) och att jag skulle använda våra bröllopsrespengar till en fettsugning. Not my finest moment. David känner ju mig, väl. Så han röt att ”nu tar du dig samman och går in på festen”! Jag gav mig själv några mentala bitchslaps i ansiktet och sen gick vi in till vad som skulle bli den finaste, bästa, mest vackra och kärleksfulla kväll i mitt liv.

Ändå typiskt mig, tjejen som alltid ska komma med den värsta rövarhistorien. =)

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

38 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Em
Em
6 år sedan

Tänk att man som bloggläsare nästan kan bita nagelbanden av sig över andrahandspaniken som uppstår när man läser detta. Vilken tur att det löste sig! Ni är så vackra på bilden, mina varmaste lyckönskningar!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Em
6 år sedan

haha jag uppskattar din systerliga solidaritet! =) Det var KAOS. Går inte att beskriva på något annat sätt. Men det blev ju bra! =)

Fru Sederblad
6 år sedan

Dör ❤️😂🙈!!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Fru Sederblad
6 år sedan

haha ja det var KAOS!

Camilla
Camilla
6 år sedan

Meeeeeen jag döööör. Vilken jäkla räddning. Å grattis I massor ❤️

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Camilla
6 år sedan

Ja man kan knappt tro det är sant! =)

Mathilda
Mathilda
6 år sedan

Namen, vilket drama! Och vilket dreamteam runtomkring dig som löste det hela. Så fina ni var! Stooort, stort grattis igen, frugan!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Mathilda
6 år sedan

Dreamteam är verkligen det rätta ordet! <3 Tack fina vännen!

Asa
Asa
6 år sedan

Herregud! Började nästan grata da jag läste det, men det löste sig ju trots allt Sprucken klänning hit eller dit (ser man ju inte) var ni absolut smashing bada tva! Hoppas att vi far se fler bilder fran er stora dag.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Asa
6 år sedan

I promise! Det kommer många fler bilder! <3

Irene
6 år sedan

Alltså, Frida, jag fnissar hysteriskt samtidigt som jag känner paniken t.o.m. så här i efterhand. Men ni var fantastiskt fina, och jag blir varm om hjärtat av att läsa om hur de ställde upp för er i butiken. Folk kan vara helt fantastiska och det är skönt att veta när det finns så himla mycket dumt här i världen.
Grattis till er båda! Hoppas få se mer av er dag.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

Nu i efterhand kan jag inte förstå hur jag inte bara rasade ihop och dog. Det var kaos! Men de i butiken var livets bästa människor och nu i efterhand blir det en typisk Frida-historia! =)

Sara Borg
6 år sedan

Jag kan inte annat än instämma i allt som redan kommenterats till detta inlägg! Adrenalinet sprutar, tårarna bränner bakom ögonlocken och samtidigt bubblar fnisset i halsen. Är det inte typiskt så säg?! Fotot på er är magiskt btw, och grattis såklart <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara Borg
6 år sedan

SÅ typiskt! =) Men allt för dramaturgin till bloggen liksom! 😉

Sofia
6 år sedan

Hahahaha, så otroligt fint! Traumatiskt men vackert! Grattis till giftemålet!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sofia
6 år sedan

tack fina du! Ja det var fashiontrauma deluxe! =)

Sara
Sara
6 år sedan

hahah jag kan känna paniken :p. I efterhand blir det en rolig anekdot och gud va snälla de var på Pink and purple! Och så fin bild på er<3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara
6 år sedan

Jag måste tacka pink and purple på något sätt. blommor, choklad, mitt nästafödda barn? Inget känns liksom tillräckligt!

Annika
6 år sedan

Åh, älskade du! <3 Du får förlåta mig för att jag sitter och småler för mig själv när jag läser vad som hände. Så här i efterhand är det ju verkligen en historia som du kommer att kunna skratta åt. Men förstår paniken när det hände. Tur att det finns så fina människor som hjälpte dig, Emma, dina andra vänner och framförallt butiken som hjälpte till att sy. Och ett stort, stort GRATTIS till er båda. Varm kram Annika

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Annika
6 år sedan

Du ska småle, för detta är värre än en film! You can’t make this shit up liksom! =) Tack för grattandet. Nu är vi äntligen man och fru och pusta ut!

Pia Widlund
6 år sedan

Haaaaaaaaa, vilken story och jisses va härligt att den slutade lyckligt. En typisk sak man bryter ihop för just då men kan skratta åt om ett tag!!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
6 år sedan

Ja det var helt hysteriskt! Typiskt mig att komma med värsta skrönan! 😉

Miss Baby Peaches
6 år sedan

Jösses vilket mardrömsscenario! Och vilken himla tur att ni hittade så snälla människor! Tur att alltid ordnade sig och GRATTIS 😀

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Miss Baby Peaches
6 år sedan

ja människors godhet kan verkligen knocka en totalt! Så mycket kärlek jag känner till människor överlag just nu!

Finurliga fröken
6 år sedan

Men fy! Vilken mardröm. Förstår din panik. Men så härligt att det gick att lösa och att det fanns änglar som fixade det så fint och bra. Kram.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Finurliga fröken
6 år sedan

Ja änglar är verkligen det rätta ordet! <3

Nisha
Nisha
6 år sedan

Herregud Frida, jag gråter och skrattar om vartannat😂😅💕 Vilken berättelse, vilken räddning, vilken tur i oturen och vilket bra avslut❤️👏 Låter som bästa romantiska komedin😅 Stort Grattis till er hela familjen!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Nisha
6 år sedan

haha ja det är verkligen som en film. =) Totalt kaos med andra ord, men väldigt mycket romantik på slutet! =)

Hannhanna
6 år sedan

Haha, vilken historia! Men jag förstår verkligen paniken, skönt att det löste sig så bra! Men så ska jag tillägga att jag gärna varit på det köpcentrat för att få se en vild brud med följe galoppera fram 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Hannhanna
6 år sedan

haha ja det köpcentret fick sig en rejäl uppvisning! =) Sådan dramatik!

Amanda
6 år sedan

Men alltså nej panik att dragkedjan sprack!! Men stort grattis till er, så galet fin är du! Kramar<3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Amanda
6 år sedan

tack fina du <3

Angelica
Angelica
6 år sedan

OMG!! Vilket eldprov för er, haha!! O jag blir helt rörd av de fina stjärnorna i butiken! gå dit o gör ett blogginlägg, vilka hjältar-det ger hopp!! Stort grattis fina Frida så vackra ni är på bilden!! Du är drop dead gorgeous i klänningen o vilket hår – OMG igen!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Angelica
6 år sedan

tack fina du! SLutet gott allting gott och jag kände mig väldigt vacker i håret och klänningen. Och ja du har helt rätt, butiken är största stjärnorna och jag måste tacka dem ordentligt!

Sanna
6 år sedan

WOW! Vad ni styrde upp det bra, Frida! Jag känner igen mig i känslan att bli besviken, vi hade några små setbacks under vårt bröllop också, dock förstår jag att det här var sinnessjukt jobbigt för dig. Vilken tur att du hade så BRA människor runtomkring dig! Är så himla förväntansfull på allt annat som har med ert bröllop att göra, ska bli så kul att få läsa!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sanna
6 år sedan

Man kanske måste ha några setbacks för att det ska bli på riktigt! =) Universum som utsätter en för livets prövning liksom! =) SNacka om att festen sedan blev otroligt förlösande! =)

Christine's Stories
6 år sedan

Jisses vilket drama! Kan verkligen känna alla de känslor du måste ha gått genom från att klänningen sprack tills du skulle gå in på festen bara av att läsa inlägget. Kan inte låta bli att fnissa lite, bara för att du skriver det så roligt, haha! Skönt att allt löste sig!! Och stort grattis till nya Mrs-titeln 😉

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Christine's Stories
6 år sedan

Tack! Det krävdes livets prövning att bli en Mrs men nu är jag i hamn! =)

38
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x