Vår något sargade julgran

julgranen-1
Det finns inget härligare än att klä granen. Det är något så magiskt över denna varje år återkommande rutin. Känslan är alltid lika fin när granen är färdig och man äntligen får sätta på strömmen till lamporna. Jag upphör aldrig att bli rörd över den där vackra minuten när granen precis börjat glittra och glimra. Det var extra mysigt i år för nu är Essie så pass stor att vi kunde klä den tillsammans. En stor gran till familjen och en liten gran till bara henne.
julgranen
Årets finaste pynt är utan tvekan den lilla lussebullen i lera som Essie gjort på föris. Alltså <3 <3 <3! Ett annat favvihpynt är guldhjärtat från svenskt tenn.
julgranen-3
Ni får ursäkta denna förfärligt dåliga bild på granen. Bilden är helt skev och sne. För i verkligheten är granen rak. Jag lovar, spikrak! Om jag inte visste med säkerhet att jag inte dricker alkohol hade jag trott att jag var full när jag tog denna bild. Och ser ni toppen!? Jag fick lite julgranspsykos och köpte den största. Resultatet blev att den slog i taket och jag fick kapa toppen. Jag fick karva toppen för att smalna av den men visst fan lyckades jag ändå knäcka spiran. Så nu har jag ingen topp till granen och istället två antenner. Jag blir så trött på mig själv ibland. Nog om det, låt oss fokusera på granen. Himla fin är den ska ni veta (ja alltså om vi tittar under antennerna och neråt). Tjock och rejäl kungsgran, med kulor i silver, vitt, rött och lite blått. Jag färgkoordinerar aldrig min gran utan slänger på de kulor vi har hemma. Och så glitter såklart. Alltid massa glitter.
julgranen-2
Estrids klänning hittade jag på Ruuthies shop och den är ljuvlig! Den har nu blivit hennes ”pynta granen”-klänning. (Jag hoppas innerligt att jag inte behöver pynta en gran varje gång hon vill ha på sig den 🙂 ).
julgranen2
Här har vi en annan favoritkula. En superglittrig snajsig sak som jag hittade i London på Marks and Spenders julavdelning för några år sedan. och den glittrar alltså en triljon gånger mer än vad som kommer fram på denna bild.
julgranen3
Till tonerna av julmusik och det lågmälda slamret från Davids matlagning i köket, hängde vi upp de sista kulorna. Estrid gav betyg och alla kulorna fick betyget ”väldigt vacker” eller ”gulligullig”. Till vänster ser du en otroligt vacker ”kula”, den är egentligen platt, som jag fick av Anette, en av mina bloggläsare som blivit en vän. Till höger har vi en av mina tre Elsa Beskow-kulor och den är så himla gulligullig faktiskt.

Jag är redo för att fira jul. God mat, mjukiskläder, innetofflor och böcker, glögg och lussebullar, filmmaraton, sovmorgon, familj och bara sväva runt i den julkokong som jag vet att jag kommer hamna i. Åhhhh vilken njutning. En annan njutning var dagens ansiktsbehandling. Jag kommer blogga ett helt eget inlägg om det för det var SÅ bra, SÅ härligt och SÅ välgörande.

Nu återstår bara för mig att önska dig en väldigt fin fredagskväll!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Paulina Gunnardo
6 år sedan

Haha, rackarns på granen!! Men så fin den blev ändå! Vi ska köpa gran på söndag när karln min har kommit tillbaka hem igen efter jobbresa. Och så ska vi ge oss ut på jakt efter pynt till granen. Har suttit och läst massa inredningstidningar för att se vad vi vill ha i år. Yeeey!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Paulina Gunnardo
6 år sedan

kör du alltid färgtema på din gran?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x