Konsten att skapa den perfekta basgarderoben

skapa den perfekta basgarderoben-1
Jag ska vara brutalt ärlig. Jag vill ha den perfekta basgarderoben men har under perioder i livet dragit mig för att skaffa en. Därför att en bra basgarderob för mig innehåller lite dyrare och tidlösa plagg av mycket bra kvalité. Då har jag tänkt att det är onödigt för mig att köpa ett dyrare plagg för ”då kan jag ju inte använda det när jag går ner i vikt”. Urbota korkat! Anledningen till att jag skriver detta är för att jag kan garantera att flera av er här ute tänker exakt samma sak.

Sen, när jag gått ner. Sen, när jag ser ut så. Sen, sen, sen. Och tiden bara går. Under tiden lever man i ett ingemansland och går och väntar på att livet ska börja sen. Det är förgörande för såväl självkänsla som livsglädjen. Det är dags att vi lever nu!

Jag har börjat min resa mot den perfekta basgarderoben. Det som är lika delar frustrerande som underbart, är att denna resa är utan slut. Idag tänkte jag lista det som jag tycker är måsten i den perfekta basgarderoben. För har du dessa bitar kan du skapa outfits för alla tillfällen, och för alla säsonger och du är alltid snygg. Det skapar också en billigare garderob för plaggen håller länge, är alltid moderna och kan förändras med billigare accessoarer som är mer trendkänsliga.

Jag tycker alla borde ha följande, och det oavsett vikt och kroppsform.
* Ett par blå och ett par svarta jeans som sitter riktigt bra. Jag hittar mina på HM.
* En vit skjorta, eller blus. Jag föredrar blus för skjorta och stor byst kan vara svårt att förena.
* En vit, en grå, en svart och en marinblå tjockare tröja i kashmir eller ull.
* Vita, grå, svarta, marinblå och beige baströjor med varierad längd på ärmarna. Här har Lindex, HM och Ellos ett så himla bra sortiment.
* Den perfekta svarta kostymen (åh 2018 års mål att hitta den)
* Svarta och bruna läderpumps eller stövlett.
* Svarta och bruna läderstövlar eller boot om du som jag har en vad som inte är förenlig med stövlar.
* LBD, den lilla svarta klänningen. Här tycker jag du ska satsa på en tidslös enkel variant från Filippa K eller Tiger. Den går verkligen att bära till allt.
* En större läderväska av god kvalité. Din vardagshandväska med andra ord.
* En trenchcoat. Åh, jag drömmer om en klassisker från Burberry.
* Ett par svarta kostymbyxor av bra material och kvalité.

Jag är med andra ord nu på jakt efter en trenchcoat, den perfekta LBD, fler baströjor och den perfekta vita och krispiga skjortan som funkar med min byst. The search continues.

Gör mig nu en tjänst. Tänk efter ordentligt. Är det något du väldigt gärna hade velat bära, men som du drar dig för på grund av någon dum tanke om att det inte finns i din storlek, inte passar dig, du är för ung, för gammal, för whatever. Det enda sättet att ge dem tankarna mellanfingret är att gå raka vägen ut och köpa det. Vad är din ouppfyllda kläddröm?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

18 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Em
Em
6 år sedan

Vilken modell är förtjust i på h&m jeans?

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Em
6 år sedan

jag har ingen specifik modell, tycker alla med stretch funkar bra.

Lena
Lena
6 år sedan

Du får väldigt gärna länka till alla dina fynd i den perfekta basgarderoben. Kostymen är jag väldigt nyfiken på, jag tänker lite om den skall vara grå eller svart.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lena
6 år sedan

självklart kommer jag göra det. Allt länkbart brukar jag länka i mina inlägg! <3

Anna
6 år sedan

Jag funderar mycket på vad som är min basgarderob. Jag vill ha variation i snitt snarare än i färg och det påverkar såklart. Alla mina kläder kan gärna vara blå, bara siluetterna är olika. Utställda byxor, smala byxor, korta byxor, långa byxor, kort ärm, lång ärm, puffärm, trumpetärm. Det är alltså sällan jag har samma plagg i olika färger. Jag föredrar också action på underdelen snarare än överdelen, vilket gör att bortsett från någon enstaka blå-och-vitrand är de flesta toppar jag har enfärgade. Men är det en basgarderob? Jag vet inte riktigt. Jag kan få ihop en rolig och varierad garderob för jobb och en helt ok garderob för fritid, men det händer ändå kanske någon gång i veckan att jag står och glor in i garderoben och tänker ”nej, ingenting. inte en enda grej funkar”.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anna
6 år sedan

Men jag älskar detta! Du har ju skapat en basgarderob från dina premisser. Det tycker jag är riktigt ballt! Det är ju din basgarderob. För mig är ju egentligen en basgarderob som funktionell och går att variera samt använda vid olika typer av tillfällen. Det är en bra basgarderob.

daniella
6 år sedan

Drömplagget vore shorts, men det fungerar inte när låren bränner hela tiden. 🙁

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  daniella
6 år sedan

Men shorts med längre modell på benen borde ju funka? Eller? ANnars tycker jag du ska satsa på riktigt snygga culottes, som är en vid modell med lite längre ben. Om du köper i tunt tygg är de riktigt trendiga och chica på sommaren! <3

Frugan E
6 år sedan

Skyldig till ”när jag går ner i vikt”-tänket. Det måste det bli ändring på. 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Frugan E
6 år sedan

ja ändring pronto!

Anna
Anna
6 år sedan

Jag är själv inte så förtjust i just basgarderober men fattar grejen såklart. För mig är kläder väldigt humörsbaserat MEN det är i te det viktiga här. Det viktiga är budskapet i ditt inlägg. Så bra. Så nödvändigt. Så klockrent som många av dina andra inlägg på din blogg.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anna
6 år sedan

Du vet att du är underbar va?

Susanna
6 år sedan

Bra innlegg! Er heller ikke spesielt stor fan av skjorter av samme anledning som du, men elsker fine hvite bluser.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Susanna
6 år sedan

ja mer blusar åt oss storbystade kvinnor! <3

Linda Linnros
6 år sedan

bra tips! 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda Linnros
6 år sedan

tack gumman! <3

Denise
6 år sedan

Bra inlägg! 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Denise
6 år sedan

tack fina du! <

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x