De viktigaste reglerna för att må bra med sig själv

den viktigaste regeln för att må bra med sig själv
STUDIO B-4
studiob2
STUDIO B-6
STUDIO B-7
studiob1
I fredags fixade jag naglarna hos finaste Elin på Studio B och det var verkligen en välbehövlig stund för mig själv. Hon har det SÅ mysigt i sin studio och jag kände hur axlarna sjönk ner flera meter under mitt besök där. Att ta sig tid för sig själv är livsviktigt för att må bra med sig själv. Och det är precis det jag vill prata om idag. Igår svarade jag på en fråga om hur man börjar gilla sig själv och jag funderade på den frågan hela dagen igår.

För att må bra med sig själv ska man aldrig prata illa om sig själv. Det inkluderar även de fula tankarna som kan få fäste i huvudet. Jag tror att man aktivt måste arbeta med att försöka resonera bort de fula tankarna. Ett sätt att närma sig att tycka om sig själv är att vända känslan av att man är usel till en känsla av att man är värdefull. Precis så som man är. Inte sen när man tjänar mer. Eller sen, när man gått ner 10 kilo. Eller sen när man hittat en pojkvän. Utan prick just nu precis så som du är. Ett bra sätt för mig att nå till en plats där jag nu genuint älskar mig själv var att varje dag lista tre saker jag gjort bra och tre saker jag var tacksam för.

Just tacksamheten har spelat stor roll för mig. Det gjorde att jag slutade jämföra mig med andra. För det är just jämförelsen, avundsjukan, som är som ett gift i kroppen när det kommer till kärleken till en själv. Om man varje dag känner sig riktigt glad och tacksam över något i sitt liv så blir en liv innehållsrikt, färgglatt och harmoniskt. Om man istället fokuserar på allt det man inte har blir livet grått, ledsamt och oinspirerande. Och negativa känslor spiller lätt över i hur du känner inför dig själv.

Så har vi det här med att göra saker för en själv. Oavsett vad som får en att må riktigt bra så ska man se till att skapa tid och utrymme för det. Skönhetsbehandlingar, ett träningspass, en fisketur eller fjällvandring, en chiclit bok med en stor kopp te eller en utställning med bästa vännerna. Oavsett vad det är som ger dig välbehag så är som sagt det viktiga att du gör det. För mig är det skönhetsbehandlingar. Jag mår SÅ bra när jag får den där avkopplande stunden, där jag tar hand om min kropp och sen går därifrån med ett vackert resultat. Det vackra resultatet blir en påminnelse om att jag varit snäll mot mig själv.

Att vara snäll mot sig själv är det viktigaste man kan vara. Samhällets krav och normer är strängt nog så man behöver inte piska på sig själv så förbannat mycket. Istället tycker jag det är mycket viktigare att lägga tiden och energin på att vara sin egen bästa vän. Om du bor i närheten av Malmö så tycker jag du ska gå till Elin. Du får en avkopplande stund och definitivt vackra naglar, men framförallt så har du investerat i kärlek till dig själv.

Den investeringen, det är det som bidrar till att öka kärleken till dig själv och må riktigt bra med dig själv. Sen skadar det inte att en kick-ass manikyr får mig att känna mig som a million dollars och som att jag alltid är chic.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Pia Widlund
6 år sedan

Det är såå viktigt att vi tar hand om oss själva för det är ett stressigt liv vi lever!!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
6 år sedan

helt rätt!

Linda
6 år sedan

Underbart att ta hand om sig själv med lite kroppsvård, så viktigt, men jag är sååååå dålig på att göra just detta. Men man kan ju alltid förbättra den saken.
Här hemma går det segt med all vardagsmotion jag skulle göra detta året, kommer mig aldrig för, är för trött och orkar inte.
Just nu så har jag åkt på jordens förkylning och sambon med, men våran lilla skrutta har råkat ut för något annat, helt plötsligt hostade hon till och hon kräktes, trodde att hon hostade så mycket så hon kräktes för det, men tyvärr s har det hänt 3-4 ggr till så något har hon åkt på så bara att vänta och se om vi med får det.
Ha en fin kväll
Så typiskt att vara sjuk nu när jag äntligen ska få 3 dagars ledigt.
Idag har jag frusit mig igenom i stort sett hela dagen då jag varit ute en massa och stått och väntat på diverse bussar som är försenade mm. Så jag tror inte jag tinat upp än.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
6 år sedan

hoppas ni alla har kryat på er lite! <3

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x