Att våga lita på processen

lita på processenDu vet när man drömmer om något riktigt hett. Alltså sådär på riktigt. När man tänker på det hela tiden, googlar bilder, dagdrömmer om det och nästan får som värk i bröstet av att man vill något SÅ mycket. Det är också samma dröm som kan göra en riktigt ledsen när man tror att den aldrig kommer slå in. Du har kanske drömt om det länge eller jobbet efter det riktigt hårt, men fortfarande har din dröm inte slagit in. Då är det lätt att bli modstulen och känna att det kommer aldrig hända. Din brinnande dröm kommer aldrig hända för dig. Men jag tror inte på det. Jag tror att när drömmen är så pass stark att den brinner och värker, då kommer den slå in.

För mig handlar allt om att våga drömma drömmen och sedan våga lita på processen. Vissa kallar det slump, andra kallar det Gud och en tredje person kallar det meditation och Universum som guidar dig rätt. Oavsett vad det kallas så tror jag på själva budskapet. Att våga lita på processen.
lita
Allt det jag drömt om allra hetast har alltid slagit in för mig. När jag var 11 år drömde jag om att komma med i teatergruppen Rampljus, när jag var 15 drömde jag om att komma in på en prestigeutbildning på gymnasiet och när jag var 21 drömde jag om att komma in på juristlinjen på Stockholms universitet. I fyra år drömde jag intensivt efter att få ett hus och jag drömde att Davids frilansande fotokarriär skulle dra iväg. Jag drömde om att ha en fin bil och just nu drömmer jag om bloggen och hennes framtid.

När du drömmer och formulerar tankarna i huvudet så börjar något spira i bröstet. Undermedvetet och medvetet kommer du jobba för din dröm. Du kommer välja rätt typer av böcker och omge dig med rätt typ av personer. Du kommer våga komma på idéer, sedan våga skriva ner dem och slutligen våga testa dem. Du måste visualisera din dröm. Det tror jag verkligen på. När jag var 11 år tänkte jag varje dag hur det skulle kännas att vara med i Rampljus, hur manushäftet skulle kännas i min hand första gången och hur varma strålkastarna skulle vara mot min ansiktet. Jag drömde om hur huset skulle kännas, hur rummen skulle få mig att må, hur trädgården skulle välkomna mig och ge mig stunder av sol, läsning och familjeumgänge. Du måste se dig själv på det arbete du drömmer om, vad kommer du ha på dig, hur kommer ditt kontor se ut, hur kommer det kännas att gå in där på måndagsmorgonen och vad kommer du göra på lunchen på den nya arbetsplatsen.
lita2Du drömmer, visualiserar och sen vågar du lita på processen. Du kommer ta dig dit, medvetet en bit och omedvetet hela biten. Ibland går det snabbt och ibland tar det lång tid. Men tappa inte hoppet. Ibland tappar jag hoppet men då samlar jag, litar på processen, och kommer ihåg hur det kändes när jag kom in på Rampljus, IB, juristprogrammet, blev gravid, körde vår fina bil första gången och när vi skrev på kontraktet för vårt hus. Drömmar att till för att slå in. Jag bara vet det!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Pia Widlund
6 år sedan

Jag måste börja drömma mer, starkare och intensivare. Tack för inspo!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
5 år sedan

Ja men gör det. Du har allt att vinna och inget att förlora!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x