Den bästa serien sen Handmaids tale

sense3
Här har du den. Den bästa serien sedan Handmaids tale. Om Handmaids tale var det bästa som hände mig 2017 så är Sense8 det bästa som hände mig 2018.

En kvinna tipsade mig om serien. Det handlar om 8 personer som delar medvetande. Redan där hade hon tappat mig. Jag är så ointresserad av sci-fi. Men hon berättade så lyriskt att jag var tvungen att ge det en chans. Jag och David fastnade efter det första avsnittet. Det som är så magiskt med denna serie är att det verkligen är den första serien någonsin som är inkluderande och visar mångfald. Det handlar om 8 personer och man får följa deras liv, hur de börjar dela medvetande och får veta att de inte tillhör människosorten Homo sapien, utan homo sensorium.

LITO
sense4
Vi får möta Lito, en dramatisk B-films skådis i Mexico som är en nationell sexsymbol men som i hemlighet lever i en relation med Hernando. Man får följa hans komma-ut-resa och den kärlek som porträtteras mellan dessa två män är så äkta att man sitter och tindrar med ögonen oavbrutet.

SUN
sense1
Lita möter Sun, som bor i Sydkorea. Hon arbetar i sin fars företag och offras av densamma för att rädda Suns bror från fängelse. istället hamnar Sun där. Hon är en kampsportstjärna i hemlighet och när någon annan sensate är i fara kommer hon till den personens räddning. Vi får följa hennes resa mot hämnd på sin bror. Sun visar en stark kvinna, obrydd av vad andra tycker om henne. Hon har lärt sig klara sig själv och fightas för sig själv.

KALA
sense2
I Indien finns det goda Kala. Hon försöker leva efter religionens alla regler och alltid ha bra karma. Hon gifter sig med en bra indisk man men dras hela tiden till en sensate som heter Wolfgang. Hur kommer det gå för Kala? Väljer hon Wolfgang? Väljer hon sin make Rajan? Eller väljer hon båda? Och vad säger männen om det? Hon är gruppens kemist och kan fixa allt som behöver fixas oavsett om det är medicinsk behandling eller brandbomber.

WOLFGANG
sense5
I Tyskland finns den plågade och kriminella hunken Wolfgang. Han kan allt som man behöver veta för att klara sig i gängkrig, vilket kommer väl till hands när the sensates utsätts för fara. Han är tysk, oftast avklädd, välhängd och sexuell. Och en jäkel på att skjuta.

WILL
sense6
I USA finns polisen Will. Redan som barn kunde han se närvaron av dem som inte fanns och han har levt ett liv i tron att han är förlorad. Han får utstå mycket för att rädda gruppen, men som den polis han är och med den starka moraliska kompass han har så orkar han ta sig igenom. Och såklart, kärleken som spirar mellan honom och Riley Blue.

RILEY BLUE
rileyblue1
Denna londonbaserade isländska arbetar som DJ och försöker fly från historia. Bara för att se sig själv behöva fly än en gång nu när hon inser att hon är en sensate. Hon är den karaktär som jag tycker är tråkigast. Även om scenerna på island som beskriver hennes bakgrundstrauma var så äkta och bra gjorda att jag var tvungen att spola förbi det.

CAPHEUS
sense8
Cepheus är den busskörande Kenyanen som sprider den otroliga livsglädjen genom serien. Mitt i serien byts han ut mot en ny skådespelare eftersom, rumours has it, den förre skådespelaren hamnade i ett rejält bråk med manusförfattaren. Oavsett så är denna roll viktig eftersom den porträtterar fattigdom och elände, men samtidigt livsglädje och framtidstro.

NOMI
sense9
Nomi är transsexuell och spelas även av en transsexuell kvinna. Hur bra!? Hon lär oss mer om hur svårt det kan vara att bli den kropp på utsidan man har på insidan, och hur svårt det är när familjen inte accepterar ens livsval. Hon är även en superhackare vilket kommer väl till pass för sensate-gruppen när de ska klara sig helskinnade ur det krig de befinner sig i. Nomi lever med sin flickvän som är den människa som först får reda på sanningen och hon är helt med på tåget. Deras kärlek är helt magisk.

Så nu vet du vad du ska göra på regniga dagar! Du SKA se Sense8. Och ja, du kan tacka mig sen!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x