Ett brev till Harry

Kära Harry,

Jag är din fadder. Och också din moster. Det innebär att jag ska guida dig i livet. Det är mamma och pappa som bestämmer över dig och så ska det också vara. Jag ska mer vägleda dig i din inre resa, som en extravuxen som älskar dig väldigt mycket. Och jag har en hel del att säga till dig.

Till mig kan du alltid komma. Genom hela livet. Oavsett vad det gäller. Jag kommer lyssna och försöka hjälpa. För i livet kommer du ha frågor att fråga, triumfer att dela med dig av och oro att lufta. Jag vill höra på allt. Det finns inget du kan säga som jag inte orkar höra. Det finns inget som jag tycker är pinsamt eller obekvämt. Moster har alltid plats för dig och just dina tankar.

Du ska veta att jag har en dålig vana av att komma med oombedda råd. Jag menar väl, men det kan vara störigt. Jag ska försöka akta mig för det. Men jag kan inte helt låta bli. För jag har faktiskt några råd och tankar som är allt för bra för att inte säga dem till dig direkt. Det handlar om hur det är att vara pojke. Jag tror mig nämligen veta lite om hur det är. Inte för att jag själv är pojke, men för att jag träffat många pojkar i livet. Nu ska du få höra den stora sanningen om vad det innebär att vara pojke.

Det innebär ingenting! Det finns ingen särskild skillnad på pojkar och flickor. Det finns skillnad på olika människor. Och just den människa du växer upp att bli, det är den människa du är menad att vara. Det finns andra människor som tycker att pojkar och flickor ska vara på ett bestämt sätt. Men det är fel. Man ska bara vara sig själv. Du ska skratta när du är glad, gråta när det gör ont i magen och skrika när du blir arg. Du ska vara framåt eller blyg, pratsam eller tystmäld, busig eller lugn.

Det finns dock något som är extra viktigt att tänka på när man är en pojke. Och det är hur man är mot flickor. Flickor är inte annorlunda från pojkar egentligen. Men många människor tror det. Därför är det extra viktigt när man är pojke att tänka på hur man pratar till flickor och om flickor så att man inte blir en del av den grupp som gör skillnad på människor. Du har tur i livet Harry. Det ska du veta. Du föds nämligen in i en familj med många starka kvinnor. Din mamma inte minst! Ingen sätter sig på henne och det kommer du bli varse i livet. Du kommer snabbt få lära dig att det finns inget som tjejer inte kan göra. Det är bra att veta.

Kanske du kommer känna att du vill prata om något särskilt, och att du inte vill prata med mamma eller pappa. Kanske du känner att jag inte heller är rätt person. Det är ok. Det finns många människor i ditt liv som vill lyssna. Då ska du veta att du alltid kan komma till morbror David. Han vet nämligen en hel del om hur det är att vara en pojke som är lite annorlunda från hur världen säger att pojkar ska vara. Morbror David pratar gärna om känslor, och om svåra saker och han lyssnar. Vet du, han brukar beskrivas som en person som när han frågar hur någon mår så vill han verkligen veta det riktiga svaret.

Resten av mina stora mosterslärdomar till dig kommer framöver. Lite senare i livet. Säkerligen oombedda, störiga men alltid från ett välmenande håll. Det viktigaste för mig att berätta för dig redan från början är att jag finns här för dig, att du ska vara precis den du är och att du ska veta att man alltid ska vara snäll mot alla människor, men att man som pojke har lite extra ansvar att tänka på när det kommer till hur man pratar om flickor.

Jag älskar dig väldigt mycket Harry.

Kram från moster Frida.

<3

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x