Hur hanterar jag motgångar i livet?

Jag fick två snarlika läsarfrågor som jag gärna ville svara på i ett helt eget inlägg. För de är så viktiga!

Hur hanterar du motgångar och vardagen i ett yrke där man behöver viss pondus?

Hur hanterar du motgångar i livet.

Motgångar i livet och jobbet kan se olika ut för mig. Motgångar i jobbet tar jag inte lika hårt på som de i livet. Jag tror det har att göra med att jag har superbra självförtroende och självkänsla jobbet. Jag tycker att jag är väldigt duktig på mitt jobb. Men när jag har motgångar så ventilerar jag alltid med mina kollegor och med min chef. De är duktiga på att få mig att skratta och nyansera situationen. Det gör att det går att bibehålla den pondus jag behöver i mitt arbete. För jag tror verkligen att pondus servers bäst med en portion ödmjukhet. Det är toppen att jag har gott självförtroende men jag låter mig inte bli kaxig. Jag glömmer aldrig bort att jag arbetar med människor och deras livsöden.

Motgångar i mitt egna liv är hårdare och det är för att jag är hårdare mot mig själv helt enkelt. I jobbet kan jag enklare acceptera att jag gjorde mitt bästa men att det inte räckte hela vägen. I mitt privatliv har jag en tendens att ha väldigt höga krav på mig själv. Men det har blivit bättre med åren. Och det som förr var motgångar kan jag rycka på axlarna åt idag. Jag kan tycka det är absurd att jag en gång i tiden kunde lacka ihjäl mig på David om hemmet inte var P-E-R-F-E-K-T inför en middagsbjudning. Nu fulstädar jag en kvart innan gästerna kommer och David är den som kan bli frustrerad. Men jag har helt enkelt sänkt kraven. Jag har många bollar i luften och måste prioritera min tid. Jag kan inte vara advokat, influencer, fitnessbrutta, bullmamma, sexkitten, hemmafru-ideal, världens bästa vän, allt på en och samma gång. Jag accepterar det fullt ut nu för tiden. Då blir motgångar inte motgångar längre. Jag lever efter att good enough verkligen ÄR good enough.

Så det korta svaret på dessa funderingar är ”motgångar hanteras genom att sänka kraven och vara snäll mot en själv”.

Några av er har sett bilder från denna photoshoot på instagram redan. Om du inte följer mig där kan du ha missat den grymma rabattkod jag har just nu. Med koden FRIDAK20 får du 20% på hela strongers sortiment. En liten treat från mig till dig för att hylla vår gemensamma resa som 80-talsmänniskor.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x