En outfit för dig som vill börja våga bära lite färg

INLÄGG I SAMARBETE MED ROCCAMORE

Jag får ofta höra ”ahhh vad jag önskar att jag vågade bära mer färg”. Det är väl väldigt svenskt att vi har fastnat i det svarta, gråa och marinblåa? Jag älskar neutrala outfits med brunt i olika toner. Men lika mycket älskar jag en färgsprakande outfit. Det gör faktiskt väldigt mycket för humöret. Men att gå från en grå mus till en glittrande regnbåge gör man inte i en handvändning. Jag tänker att det är bättre att starta smått. Med en accessoar. Denna outfit har jag valt att styla tillsammans med ett par knallila boots från Roccamore (finns här).

Först vill jag skriva lite om skorna. Jag fick nyss om Roccamore när svenska Elle skrev om dem. Det är ett skomärke som designas av den danska designern Frederikke Antonie Schmidt. Skorna är handgjorda i en världsberömd tillverkare i Italien, i Toscana och har en specialtillverkad innersula vilket gör skorna mycket mer bekväma än andra höga klackar. Frederikke var frustrerad över att behöva välja mellan stil och bekväma skor och bestämde sig för att tillsammans med en ortopedisk skotillverkare ta fram denna speciella innersula.

Innersulan ger din fot den bästa ergonomiska ställningen möjlig i en högklackad skor. Men ta inte mig på orden. Vad säger forskningen? Skorna har testats i vetenskapliga undersökningar som kommit fram till att innersulan tar bort 26% av trycket för främre delen av foten och 44% från fotvalvet när du promenerar. Det är liksom som en liten kudde i skon vilket gör den SÅ skön.

Nu tillbaka till själva stilrådet. En helt neutral outfit i bruna/beiga toner. Beigegrå ullkappa från H&M, fuskpälskrage från Saki Sweden, leopardklänning från Pure female och den svarta Frida-väskan från Whyred. Denna outfit är snygg, men diskret. Den poppar så otroligt mycket mer av de vackra lila bootsen. Hade jag haft bruna skor istället hade jag velat poppa med en färgstark sjal, väska eller kappa. Men skor är enklare tycker jag. Det är det plagg du bär längst från ansiktet vilket jag får för mig känns mer safe för den som är lite rädd för färg. Det blir inte så in your face (hehe) om du förstår vad jag menar.

Jag tycker faktiskt att ett par färgglada skor är en essentiell del av en garderob. Den tar dig från vardag till fest eller så kan den göra din vardag till en fest! En helsvart outfit blir allt annat än tråkigt med dessa statementskor. Men om du köper ett par färgglada skor, se till att det är en lagom hög klack. Höga klackar kan se väldigt snyggt ut men de flesta, även jag, drar sig för att använda dem till vardags. Dessa boots är för mig en perfekt vardagssko. Lagom klack, rolig färg, otroligt bekväma och man kan ha både strumpor och strumpbyxor i dem. Dessa skor kommer jag använda om och om igen vilket är fördelen med hög design i god kvalité. PPU-priset kommer sjunka i rask takt! Glöm inte impregnera dem och skydda dem från väta så kommer de hålla år efter år efter…ja, du fattar!

Om du vågar dig på lite mer färg får du gärna skicka en bild till mig på instagram. Jag är så nyfiken på hur du väljer att införa färg i din vardag. Och dela gärna det här inlägget om du har en vän som ofta beklagar sig över att hon inte hittar sköna högklackade skor. De här skorna är nämligen räddningen!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x