Såhär inreder du snyggt med stilleben

Jag tycker inredning är kul, men ibland kan det vara svårt. Överallt ser man stylade bilder där vackra föremål är grupperade ihop i stilleben. Det ser så fint ut men hemma, när man ska göra det själv, är det svårt att få till det. Jag har några knep och tankar som jag brukar använda mig av när jag inreder här hemma. Det första är:

Gruppering om 3
Detta är nog det mest klassiska knepet när man gör stillben. Att man använder sig av tre föremål, gärna i olika storlekar, men som färgmässigt funkat ihop, och sen grupperar man dem. Här är förvisso fyra saker på denna bild men jag ser inte boken som ett av föremålen. Boken skapar mer höjd snarare än är ett föremål självt. Vasen är en ny vas som jag fyndade på H&M (här – adlink). Den är superbillig men ser verkligen helt lyxig och designig ut. Ljusstaken är från Höganäs och den lilla mässingshållaren till tändstickor är designad av Kristina Stark för Solstickan.

Jobba med olika höjder
Ibland när man gör stillben kan jag tycka det är roligt att fokusera dels på gruppering (som i bilden ovan) och att jobba med olika höjder. Här ser du att jag har centrerat flera föremål i mitten av skåpet. Den lilla tavlan, två böcker och en skål. men för att skapa rörelse har jag valt att ställa skålen till höger av böckerna istället för i mitten av dem. Tavlorna är lutade mot väggen istället för upphängda och där har jag valt att ha två olika storlekar och ovanpå varandra istället för att ha dem bredvid varandra. Det blir lite mer levande på det här sättet. Genom att använda sig av en stor vas så blir den ett föremål dels i sig själv när den är tom, men skapar rörelse och höjd i stylingen när den är fylld med blommor.

Vasen heter Dagg och är från svenskt tenn, kartan är från Mapiful och den lilla färgsprakande tavlan är från Astrid Wilson. Böckerna är en bok från Kvänum, Frida Ramstedts bok ”handbok i inredning och styling” och skålen är köpt second hand. Klotlampan är från IKEA.

Låt tavlornas överkant vara jämna med varandra
Att hänga fler tavlor än en kan kännas supersvåra men det är det inte. Tricket är att se till att tavlorna antingen är helt jämna i överkant eller underkant. Personligen tycker jag det är snyggare när de övre tavlornas högsta kant är jämte varandra. Då kan tavlorna under hänga lite hur som helst. Om man ska göra en tavelvägg med flera olika tavlor brukar jag faktiskt klippa ut tavlans storlek i papper och tejpa upp dem på väggen. På varje papper markerar jag var spiken ska vara och därefter är det superenkelt att spika fast spiken, riva bort pappret och få tavlorna EXAKT där du ville ha dem.

Det här var tre små enkla stylingtips. Om du har fler inredningsfrågor eller tema på önskeinlägg så säg gärna till. Jag tycker så mycket om att få dessa förslag!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x