8 sätt att göra din vardag mer glamorös.

Visst kan man drömma om att bo i New York, eller på en vingård i södra Frankrike. Kanske man drömmer om ett hus istället för en lägenhet, en lägenhet istället för ett rum eller att man bor på landet istället för i staden. Vi har alla drömmar och det är bra! Det som är dåligt är om att drömmarna står på paus för att vi tänker ”då, när jag bor sådär, då ska jag” och så sätter du in din dröm. Jag tror verkligen på att vattna där du står. Om du vill odla själv, gör det i fönsterkarmen om du inte har en trädgård. Om du vill bo i en lyxvilla med pool, ha en uppblåsbar pool i trädgården omgärdad av lyxiga växter, solsäng och parasoll. Vänta inte på att jaga din känsla av glädje, lycka och glamour. Vi lever alla väldigt vardagliga liv. Vi tror dock att alla andra har ett så spännande liv.

Spoileralert! Det har de inte. Alla har helt vanliga och regelbundna liv. Jag älskar den sortens liv. Det gör mig trygg och bekväm. Anledningen till att jag uppskattar denna vardagen så mycket är för att jag försöker ha lite glamour i den. Här är mina åtta tips på hur du kan få in lite mer glamour i din vardag.

  1. Bestäm vilket slags liv du vill leva och börja skapa det för dig själv.
  2. Investera i detaljer. Ett hem blir ett hem först när du satt dina detaljer på det. Personliga ting, lyxiga vaser och ljushållare, färska blommor. Det är sådant som visar att du bryr dig om din oas. Detsamma gäller din kropp och ditt utseende. Visa dig själv att du bryr dig och älskar dig själv genom att lägga lite tid på detaljer. Lär dig en enkel basmakeup, måla naglarna regelbundet så du slipper den avskavda looken och skaffa en garderob med enbart kläder som passar dig nu.
  3. Förenkla ditt liv. Om du har ekonomisk möjlighet ta in hjälp. Någon som avlastar med städning, storhandling, fönsterputs och hantverksarbete i hemmet kan göra så mycket för humöret. Jag lägger hellre en slant på att någon putsar våra fönster än att jag dag och in dag ut går runt och surar på mig själv och David för att vi inte får tummen ur. Förenkling av liv gäller egentligen inom alla områden. Behöver du ta på dig allt det där på jobbet? Behöver din umgängeskrets va så stor? Behöver dina barn ha så många aktiviteter? Ta bort allt som är onödigt som du gör för andras skull.
  4. Klä dig i rollen. Du drömmer om ett visst liv. Du ser kvinnan i den drömmen. Klä dig som henne. Hur ser hon ut på gymmet, på arbetet, på helgen och på natten när hon sover. Vad för frisyr har hon? Bär hon i din dröm alltid ett par signaturörhängen? Dags för dig att gå ut och investera i dem.
  5. Känn tacksamhet varje dag. Denna enkla tankeövning är den enskilt viktigaste livsregel jag har. Den får mig att känna mig rik och uppfylld varje dag.
  6. Bli inspirerad varje dag. Läs böcker, se filmer, gå ut i naturen, omfamna museum, teater och orkester. Gå en kurs, ha en bokklubb, lär dig ett hantverk, gräv ner dig i böcker om trädgård och sätt dina teoretiska kunskaper på prov. Inspireras av rådande trender inom mode och inredning och plocka ut det som kittlar dig. Öppna ett badrumsskåp, rensat på onödiga impulsköp, och njut av dina handplockade lyxiga produkter.
  7. Va inte besatt av hur du ser ut. En kvinna som lägger majoriteten av sin vakna tid på att tänka, oroa sig över, ha ångest inför sitt utseende blir tom. En livslös karaktär, allt för självupptagen för att kunna ta in sin omvärld och ge till sin omvärld. Att bry sig om sitt utseende är underbart, men att vara besatt av det är ett fängelse.

Genom att göra din vardag mer glamorös upplever jag att tiden blir mer värdefull, den blir fylld av viktiga och meningsfulla händelser och den bidrar med inspiration och glädje. Kvinnan jag vill vara förenklar livet genom att då och då äta stuvade makaroner och stekt falukorv (som igår!) men hon gör inte avkall på glamouren utan dukar med vackra glas, tänder ljus och äter i lugn och ro ner med sin familj.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x