Kan man bota höstdepp med inställning?

Det är skillnad på att vara deppig och medicinskt deprimerad. Och jag tycker faktiskt det är viktigt att minnas det. För dagligen läser jag kommentarer där människor utbrister att det blir sååå deppiga av vädret, av mörkret, av kylan, av blåsten, av hösten, ja av allt. Det gör mig lite fundersam. För utan att påstå att jag är rätt person att sätta etiketten deprimerad eller inte på människor, får jag ändå en känsla av att många slentrianmässigt slänger sig med uttrycket deppig. Därför är jag helt övertygad om att höstedeppen, den där känslan av allt är kallt och tråkigt, faktiskt går att bota med rätt mindset.

Jag har sedan länge slutat jobba emot våra årstider. De är fyra stycken och de kommer om och om igen, år efter år, vare sig jag vill det eller inte. Istället för att beklaga mig en fjärdedel, eller mer, av året, väljer jag att omfamna varje årstid. Hitta guldkorn i dem alla.

När en negativ känsla sveper över dig kan det vara bra att vara uppmärksam på sina tankar. När känslan av att ”nej, usch vad mörkt det är” sveper över dig kan du aktivt jobba med dina tankar. Du kan istället för att avsluta tanken där, löpa den ut och lägga till ”vilken tur att jag köpt ett härligt doftljus att tända”. Vår hjärna är så lättlurad. Tänker du en tanke tillräckligt många gånger så kommer den att tro på det. Om du skulle säga varje dag, JAG ÄLSKAR HÖSTEN, skulle du tillslut känna det på riktigt.

Här saker att göra när du känner dig höstdeppig.

1. Ta ett långt skumbad och njut av det här badskummet.

2. Köp lyxiga doftljus och doftpinnar. Jag älskar den här, den här och den här. Dessa ska tändas varje dag och inte bara vid speciella tillfällen. De ska få brinna i timmar så att hela hemmet doftar som ett lyxhotell.

3. Ta vara på den krispiga höstluften och ta en promenad de soliga dagarna. Lyssna på en härlig ljudbok eller podd och andas djupt.

4. Boka behandlingar! Massage, ansiktsbehandling, pedikyr, manikyr, frisör. Boka allt som går att boka och sprid ut över höstens och vinterns alla veckor.

5. Köp ett favoritte och välj ut en härlig hög med böcker. För min del vill jag sjunka ner i lättsmälta deckare och härliga chiclits. jag dricker antingen earl grey med honung, eller chaite med varm mjölk och honung.

6. Stanna inne och sätt bröddegar på jäsning, låt ett långkok puttra på spisen och välj en härlig mattidning eller kokbok att laga dig igenom i höst.

7. Planera in härliga middagar med familj och vänner. Låt dem bli lite speciella där du dukar vackert, fixar fina blommor och plockar fram finaste porslinet.

8. Jag kommer omfamna hösten med att köpa höstiga SAMT juliga sängkläder. Jag vill gå all in. Jag får nog hitta matchande plädar till också.

9. Fira alla högtider. Köp pumpor, gör halloweenfest hemma, gör en thanksgivingmiddag, fira alla advent ordentligt. Omfamna en tid av ljus, glitter, röda läppar och närhet till andra människor.

10. Planera inköp av alla höstlökar, frön, och knölar till nästkommande trädgårdssäsong. Sitt med papper och penna och njut av alla möjliga blommor du vill fylla din trädgård, balkong eller uteplats med.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x