Time is something to fill with pleasure.

Tiden vi har är försvinnande kort och därför tycker jag det är så otroligt viktigt att den måste fyllas med njutning. Du kan njuta av i princip allt på en dag. Drick bubbelvatten med citron istället för kranvatten. Måla naglarna röda istället för genomskinligt. Lyssna på en härlig podd på promenaden. Tänd ljus på kvällarna. Gör yoga i ditt sovrum naken (tro mig, det är en befrielse!). Allt som är tråkigt kan vändas till något härligt. Utanför fönstret är det just nu regn och rusk. En storm drar in över Sverige och vi i söder är inte förskonade. Jag kan sucka över det ruggiga vädret eller göra en grej av det. En varm kopp te, mysig musik och ryggsäckar gör att det känns njutningsfullt att vara inne istället för ute.

Njutning handlar för mig inte om dåliga eller bra val. Njutning för mig är inte att ligga på soffan och trycka ostbågar. Njutning är inte heller att stå på gymmet varje dag. Njutning för mig ligger där emellan. Där livets alla nyanser får plats. Njutning är att ta hand om min kropp, min själ och mitt hem.

Min önskan om att fylla livet med njutning kommer från en stark känsla av att jag vill maximera nuet. Jag vill inte att dagar ska passera och inte ha betytt något. Tro inte att varje dag är karneval, för så är det verkligen inte. Mitt liv är precis lika stillsamt och innehållslöst som alla andras i dessa tider. Men jag känner att minst något varje dag har varit betydelsefullt. Som att vi alltid vid middagen skålar för något fint som hänt under dagen. Om man inte kommer på något bra så skålar vi iallafall alltid för att vi älskar varandra mer än igår och igår älskade vi varandra jättemycket.

För att kunna leva ett liv med njutning måste man ta ansvar för att skapa plats för inspiration, kärlek och avkoppling. Du måste hitta när du kan känna dig avkopplad, i vilka stunder du känner dig uppfylld av kärlek och när du kan ta emot inspiration. Jag kan känna mig avkopplad när jag har harmoni. När jag har balans. Huset behöver inte vara perfekt, men det kan inte vara för stökigt. Jag kan känna kärlek till andra som bäst när jag känner kärlek till mig själv. Och inspiration tar jag in under hela dagen. Det är det bästa jag vet! Läsa böcker, lyssna på poddar, kolla på instagram, titta på serier, skriva, fota, planera fotograferingar. När mitt liv är inspirerat känner jag mig levande!

För att kunna leva ett liv där man känner njutning MÅSTE man fokusera på allt det man har och allt det man är istället för allt det man inte har och allt det man inte är. Jag hade inte kunnat leva ett så härligt liv som jag lever om jag tänkte på allt som inte är fixat i vårt hem, hur min kropp inte motsvarar idealen, att vi ”bara” har ett barn, om jag inte hade en produktiv dag eller om det var tjafsigt hemma. Istället tänker jag på allt det som jag gjorde och som faktiskt blev av.

Att öva tacksamhet är något jag verkligen vill förmedla till dig. För det ÄR verkligen en av grundstenarna för att lyckligt liv och en stark självkänsla.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x