Dahliauppdatering

Så här ser det ut i vårt kök. Ett växthus och min största källa till glädje och panik. Det är ju mina älskade knölar som jag vårdar ömt MEN samtidigt, herregud vad stökigt det är. Nu börjar det dock bli dags att få dessa att vänjas vid uteklimatet och de ska få lufta sig i några dagar och sen ska de ner i rabatten. Jag kommer göra det lite successivt så att jag håller koll på vilken blomma som hamnar i vilken rabatt.

Jag drömmer ju om att bygga en liten blomstervagn och ha den utanför huset på fredagar och sen kan folk swisha en liten peng och ta med sig en fredagsblomma hem. Så mysigt!

För att få riktigt mycket blommor så kommer jag att toppa mina dahliaplantor. Det känns lite läskigt, men det är i slutändan värt det eftersom man får fler blommor. Sen kan du ta din sticklingar och sticka ner i ny jord och få fler plantor. Win win!

I tråget nere vid golvet står saliva och rosenskära och nejlika. Vi får se om det blir något med dem för de ser lite trötta ut. Jag tycker faktiskt det är väldigt utmanande att få till det här med försådd. Men jag fortsätter försöka och varje år klarar jag lite mer. Trädgård för mig får inte bli stress och press. Det ska bara vara avkoppling och njut. Annars lägger jag cement över hela spektaklet.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x