Drömmar för en drömmare

Jag har alltid drömt. Föreställt mig saker, drömt om karriärer, platser att besöka, liv att leva. Jag har varit så sen jag var liten. Jag kunde berätta för mina föräldrar om alla min planer och min pappa kunde bli irriterad och frustrerad och tycka att det var orealistiskt. En dag sa jag ”men pappa, man måste få drömma”. Han har berättat att det var ett slag i magen på honom. En väckarklocka om att han glömt bort att drömma och att han höll på att kväva min förmåga att drömma. Efter det sa ingen någonsin något och jag kunde fortsätta drömma.

Så många av mina drömmar har blivit verklighet. Från barndomens små drömmar om att testa olika aktiviteter till tonårens drömmar om att vara manager åt ett rockband, ha VIP-kort på DEN klubben och kyssa DEN killen. Till det unga vuxenlivets drömmar om juristutbildning, karriär som advokat och husköp i Skanör. Så många av mina drömmar har blivit verklighet. Drömmer du? Eller har du slutat? Har du kanske glömt bort hur man gör eller har du irriterat och frustrerat viftat bort det som ett orealistiskt tänk och ett slöseri med tid?

Grejen med drömmar är att de fortsätter gnaga i dig. Det finns en längtan inom dig som inte kommer försvinna bara för att du viftar bort tankarna på drömmen. Det kommer gnaga och pocka på din uppmärksamhet tills du agerar. Eller tills du ignorerat gnaget så pass länge att du blivit tom, frustrerad och olycklig. Det finns inga nackdelar med att drömma för du växer av dina drömmar. Du, dina livsval och hela ditt liv blir mer färgstarkt, vibrerande och levande om du drömmer. Dina drömmer bli nämligen till sanning tillslut.

Kanske du drömmer litegrann men stoppas av dina begränsande tankar. Inte kan väl jag? Det kommer aldrig gå? Det är inte för mig! Det är inte sanning du säger till dig själv. Det är inte DU som talar. Den är dina begränsande tankar. Fråga dig själv om du vill leva ett liv där du lyssnar och lyder dina rädslor eller där du lyssnar och lyder dina drömmar. Jag vet vilket alternativ som jag hade valt.

Jag tänker ofta på vad jag kommer tänka när jag är en gammal kvinna. Kommer jag ångra djupt att jag inte vågade. Svaret är garanterat ja. Om jag står inför ett läskigt val så tänker jag på denna kvinna. Jag ser henne sitta i en berså med en solhatt och en kopp kaffe. Hon ler mot mig och ger tummen upp. Hon berättar för mig att jag ska ta detta modiga val nu så att hon slipper gräma sig och vara bitter sen. Och då vågar jag!

Jag har alltid drömt och kommer alltid drömma. Det är mitt bästa fritidsintresse. Jag utmanar mig själv att drömma högre, större, modigare. Det här drömmer jag om nu.

Jag drömmer om att få göra en klädkollektion för NA-KD. De jobbar med influencers hela tiden men använder sig av tjejer med samma smala kropp och har begränsade storlekar i sitt utbud. Jag vet att jag hade kunnat göra en kick-ass slashing kollektion som äntligen hade gett alla kvinnor möjlighet att hitta prisvärt och trendigt mode. Jag drömmer om att skriva böcker för jag VET att jag har något att säga som jag på riktigt tror kan förändra människors liv. Jag drömmer om ett liv med pengar och möjligheter så att jag kan uppfylla alla mina drömmar om inredning, trädgård, pool, växthus, resor, middagar och tillställningar. Jag drömmer om att jobba som programledare för jag är rolig, älskar att vara framför kameran och hade kunnat bredda bilden av hur en programledare ser ut. Jag drömmer om ett barn till. Jag drömmer om alla sociala eleganta minnesvärda fester, tillställningar och happenings jag vill gå på OCH hålla i själv. Jag drömmer om att få göra en sminkkollektion tillsammans med något lyxigt märke. Jag drömmer om att nå 100.000 följare på instagram. Inget känns omöjligt. Allt känns äkta och möjligt för om jag kan drömma om det så kan det också hända.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x