vecka 22.

Jag är trött! I själen!! Ja, det låter lite väl dramatiskt men jag är så otroligt trött. Davids termin har varit väldigt ansträngande. Det sägs att det är den tuffaste terminen på hela psykologprogrammet och vi har verkligen märkt av det. David har pluggat så mycket, vilket gör mig väldigt stolt över honom, men det innebär samtidigt att jag skött den absoluta majoriteten av all markservice. Och jobbat heltid. Och ansvarat för vår försörjning. Och blivit lagmamma på fotbollen. och… Ja, det har varit mycket. Men detta är Davids sista termin innan han går på sommarlov och då ska vi ha en hot girl summer. Grill, bad, sol, trädgård, glass och bara slappa! Vi är, om jag får säga det själv, så otroligt värda detta!

Även Estrids skoltermin börjar lida mot sitt slut. Sommarlovet hägrar och vi ser alla fram emot det.

Vad händer för mig denna vecka? Massa träning, jobb och inköp av en ny dator. Sån viktig grej för min självkänsla som entreprenör. Jag kan liksom köpa mig en ny dator! Jag är så stolt och tacksam för det! Och det får mig att vilja prata lite om pengar. Förra veckan bloggade jag om att ha ett positive money mindset och fick då följande kommentar.

”Det här är ett otroligt världsfrånvänt och vidrigt inlägg. Så många som inte ens har råd med mat i dessa tider och du har ”ångest” över att ni behöver nya däck till er _andra_ bil. Du jobbar som ”influenser” och sa upp dig som advokat. Men ni har det tufft ekonomiskt nu? Förstår du hur sjukt? Kliv ner från hästen och tänk till lite. Gör om, gör rätt.

Jag kan inte ta till mig av den här kommentaren och det är av många anledningar. Bara för att man resonerar kring sina egna problem innebär det inte automatiskt att jag är omedveten om mängden människor som har det svårare än mig. Jag får lov att ha ekonomisk stress oaktat att det finns människor med än värre ekonomisk situation än jag. Personen som skriver har heller ingen insyn i min privatekonomi och våra ekonomiska marginaler, hur våra liv var innan och nu under tiden David pluggar. Jag får lov att ha oro över att behöva laga bilarna. Jag tycker inte alls jag är på någon hög häst. De med dålig ekonomi, som inte kan sätta mat på bordet, kan inte sätta mer mat på bordet om jag inte oroar mig för ekonomi. Personen utstrålar att det är fult att ha mycket pengar, vilja ha mycket pengar och sträva efter en viss typ av liv.

Och jag kan inte alls hålla med.

Jag tycker inte det är fult att vilja ha mer eller tycka om fina saker. Jag tycker det är härligt. Däremot är det sorgligt om man hänger upp sin självkänsla på sin titel, ekonomi och status. Men det är å andra sidan en helt annan diskussion. Det jag främst vill säga om den här personens, i mitt tycke, mycket ignoranta kommentar, är att vi kan inte jämföra oro OCH det bara måste gå att ha två tankar i huvudet samtidigt. Man får lov att vara högst medveten om andras svårigheter och inse att man själv har det bra. Och samtidigt oroa sig för att förlora en livsstil.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sannas Rum
Sannas Rum
1 år sedan

Du är så uppfriskande Frida! En sån förebild! Du kan sätta ord på det jag tänker som ingen annan kan!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x