Minns du den här galet lyxiga frukosten vi hade för någon helg sedan? Jag toppade chiapuddingen med en riktigt fin och kryddig granola med smak av kokosolja. Alltså paus för tusen emojis med hjärtögon. Jag ÄLSKAR att göra egen granola. Har alltid en full burk på lager så att jag aldrig ska vara utan det. Det är världens enklaste, världens godaste och världens snällaste mot plånboken.
Man kan egentligen slänga ner allt man har hemma, det är inte så noga. Du tar de frön, nötter, torkade frukter etc som du har hemma. I denna granolan använde jag följande:
– 5 dl havregryn
– 2 dl pumpakärnor
– 2 dl riven kokos
– 2 dl hackade cashewnötter
Dessa torra ingredienser blandade jag i en bunke.
I en kastrull på spisen smälte jag ihop följande:
– 3/4 dl kokosolja
– 3 msk flytande honung
– 2 msk tahini
Nu kanske du tycker det är konstigt att man har i humuskryddan tahini. Jag var sjukt skeptiskt. Men det var sagolikt. Utan tvekan den godaste smaksättning jag någonsin haft i en granola.
När innehållet i kastrullen svalnade något blandade jag kryddorna i min frömix. Jag använde detta:
– 2 tsk malen kanel
– 1 tsk malen ingefära
– 3/4 tsk malen kardemumma
– 1/4 tsk salt
Sen hällde jag ned den flytande vätskan över frömixen och blandade. Sedan hällde jag upp granolan på en bakpappersklädd plåt och in i ugnen 20-25 minuter på 175 grader. Tänk på då och då röra runt på plåten och tänk också på att det mot slutet kan brännas ganska snabbt. Så håll lite uppsikt den andra delen av rostningen.
Sen blev det såhär lyxigt hemma hos oss. Bättre än på hotell! Erkänn, du vill bara äta frukost hos mig redan till helgen! <3
Jag startade faktiskt min morgon med denna granola, men dock utan lyxchia och bara med vanlig mjölk. Torsdag är ju lite min bästa dag för det är som min fredag. Sista arbetsdagen på kontoret och sedan jobb-med-blogg-dag. Imorgon kommer en ny video och jag är så förväntansfull inför vad du ska tycka. Imorgon kommer första avsnittet av #drömmarnasår. Under ett år kommer jag guida dig för att steg för steg ta dig till din drömplats i livet. Jag har gjort resan själv och kan gå i god för att det går att gå från ett liv i moll till ett liv i dur med extra allt. Videon är uppe redan efter tolvslaget ikväll så att du kan titta det första du gör när du vaknar på fredag!
Du, den snor jag rakt av! 😀 Tillverkar numera müsli till Maken eftersom de enda köpta han gillar är svindyra och han äter enorma mängder. Mitt hack är att köpa extremt naturell müsli att ha som bas. Köper nötter, mandel, kokosflngor, frön separat och gör som granola och blandar med tråkmüslin.
Tack för tips! 😘
Så himla gott det lät!!! 😍
Men när funkar bäst för frukost för dig då? Lördag eller söndag? 😆😘
Jag har ätit proteinpannkakor imorse!!