Sånt som gör mig arg

Idag befann jag mig i Ystad med två partikompisar till mig, Ellinor och Linda. Glada i hågen samlades vi med liberaler från hela Skåne för ett fördjupande seminarium om integration. Det är det vi tror funkar. Demokratiska värderingar som möjliggör för människor på flykt att söka skydd och samtidigt utarbeta en integrationsplan som sammanför istället för att splittra. Sen finns det de partier som bara splittrar. Som sprider hat och svärta. Vi mötte dem idag.

Utanför platsen vi var på samlades ett gäng män, unga och med arg uppsyn, och en ensam kvinna. Några klädda i svart, några bärande på flaggor och några som delade ut flygblad. Liberalerna undrade vem dem var och jag utbrast att de är nazister! Herregud, det står nazister här. Nordiska motståndsrörelsen.

Nordiska motståndsrörelsen!

De är nazister och på fråga från mig berättade de att de hellre ville bli kallade nationalsocialister. Nazist är ett skällsord. ”Lite som polis och snut”. Jag vet att de förnekar förintelsen och frågade om det. De inte så mycket förnekade den som att de inte trodde på den. ”Det finns ju egentligen inga bevis för att den ägt rum. Snarare motbevis. Det är ju orättvist att anklaga tyskarna för något de inte gjort”. Att höra en människa säga så för världen att bara stanna. Kan det vara sant att människor tror detta och säger detta? Hur mycket hatar de mig, med en judisk morfar. Är jag oren, inte tillhörande den ”nordeuropeiska rasen”?

Detta parti ställer upp i nästa val och det är OTROLIGT skrämmande. Ingen trodde att Sverigedemokraterna skulle få fäste och titta bara på hur det gick. Ett nazistiskt parti hårdsatsar nu på valet och de förnekar förintelsen. De vi ”repatriera” de raser som inte är nordeuropeiska eller närbesläktade raser till de hemländ de kommer ifrån eller deras närområden. De vill införa allmän värnplikt där alla ska få behålla sitt vapen och sin utrustning. De är livsfarliga. Deras människohat gör mig arg. Jag tar det personligt. De hatar mig. Sånna som mig. Hade jag fått stanna om de fick bestämma? Hade min morfar? Din fru? Ditt barn? Din mans kollega och din dotters bästa vän?

Det är upp till dig och mig att inte titta ner i golvet, att ALLTID ta fighten. På bussen, i icakön, i fikarummet och i kontorslandskapet. Stå upp för demokratiska värderingar och människors lika värde. Känn för tusan lite jäkla medkänsla för din näste och försvara den mot dessa nazister. Förlåt mig, nationalsocialister. De verkade måna om det där, att inte bli kränkta.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x