Sånt som skapar ett hem

böcker på nattduksbordet-1
Det här skapar ett hem för mig. Böcker och blommor. Jag skulle vilja ha ett bibliotek hemma med tusentals böcker. Ett helt eget rum med böcker från golv till tak, i travar, lästa, utlånade, älskade. Böcker skapar på något sätt liv. För böcker berättar om det som varit, om det som är och om det som kan komma att bli. Exempelvis nu när jag samlar på böcker från Nobelpristagare i litteratur, en grej jag gör till Estrids 18-års dag, så skriver jag om varför mamma valde just den boken. En bok handlar om Tjernobyl. För det är viktigt att man vet sin historia, vet man inte inte det är man på ett sätt förlorad. För allt som är just nu kommer ju inte ur ett vaccum, det kommer ur något som redan varit. Jag älskar böcker. Prick varenda bok är för mig som en diamant i den största tiaran. Den står där och skimmrar i bokhyllan och inger förväntan om att jag ska få känna, få lära, få uppleva. Bli smartare. Veta mer. Jag hoppas min hunger efter att få veta aldrig någonsin stillas.

I min nya vas, från Hemtex samarbete med Plaza (obs, den är på rea nu och den är amazing), står ett fång blommor som ser ut som en äng. Jag tror vi svenskar är så galna i blommor för att många av oss bor i städer, i lägenheter och ser alltid bilar och asfalt. Färska blommor luktar natur. Ett rum fylls av blomdoft, men även doften av jord, av utomhus, av natur. Staden blir mindre grå, lägenheten mindre instängd. Växter är ju något som lever. Som man kan vårda och sköta och se växa. En organisk process som man inte alltid är bortskämd med i en storstad. Någon där ute som märker min längtan efter trädgård? Måtte vi hitta vårt hus snart!
vas hemtex-1

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Irene
8 år sedan

Jag håller absolut med dig om att böcker och ett bibliotek är synnerligen nödvändiga i ett hem. Men att flytta 2,5 ton böcker med sig när man flyttar är däremot ganska jobbigt. Vi gjorde detta förra året, och nu tänker jag inte flytta fler gånger förrän man bär ut mig. Fast biblioteket är numera nästan fullt igen, vi har flera fyllda bokhyllor på vinden och idag ska maken hämta hem 19 böcker han ropade in på auktion. Böcker är som kaniner – de ynglar av sig!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
8 år sedan

haha JA de ynglar verkligen av sig! men herregud, hur mycket böcker har ni egentligen? har du bilder i bloggen på biblioteket?

Irene
Reply to  Frida G Svensson
8 år sedan

Inser nu att det är för lite biblioteksbilder i min blogg – men den 21 juni 2015 finns det bilder från när bokhyllorna monterades och sedan kan man se delar av det t.ex. 2015-12-30 och 2016-02-23.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
8 år sedan

men snälla, gör ett inlägg i din blogg med bilder på ditt bibliotek och kanske din favvisböcker också! jag är dying att få se det! pretty please!

Irene
Reply to  Frida G Svensson
8 år sedan

Jag ska se vad jag kan göra; igår kom det hem ytterligare 19 böcker. Var de nu ska få plats?

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
8 år sedan

vad blev det denna gång?

Christin
8 år sedan

Så fin idé med böckerna!! Blev typ rörd.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Christin
8 år sedan

Tack! Vad gullig du är! Det känns som en fin grej att göra för henne. Ge henne en samling med alla dessa nobelprisvinnande författare.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x