Det är bra med goda grannar

paljettblad-1
Vi har de allra bästa grannarna! Snacka om lyx att ha finaste Karin en trappa ner och familjen Lindblad på andra sidan dörren. Vi umgås och hjälper varandra, bjuder på middag och tar hand om varandras blommor, post och utelåsningar. I Charlotte har jag hittat en fellow odlingsentusiast och när hon berättade att den nya it-blomman var paljettblad och visade sin egen var jag hooked. Men låt oss ändå pausa vid det faktum att jag blivit en kvinna som skriver om ”it-blommor”. Förr i tiden var det it-väskor, it-tjejer och på sin höjd it-musik, men it-blomma!? Den dagen trodde jag aldrig skulle komma. Men hey, man får liksom bara accepterat att man blivit den som hellre lyssnar på p1 än p3, som bakar rulltårta istället för att göra drinkar och som googlar it-blommor istället för it-tjejer.

Tillbaka till paljettblomman. Jag fick en liten stickling som jag ställde i vatten. När den fått rötter planterade jag den i en kruka. Och krukan är sagolik! Jag hittade två matchande på loppis och de har stått på ett litet fat i väntan på ett annat fat. Igår fick jag hem mässingsfat och nu har krukorna en helt annan och mycket mer modern touch. Visar är den nya kruklocken asap. (Verkligen, nu ska jag börja tala om kruklooker också!? Vem är jag?) MEN till mitt försvar, det är svårt att inte bli till sig av denna växt i denna kruka. De är vackra ihop, eller hur? Äntligen börjar vårt hem grönska och det står växter i varje rum och jag njuter. Pelargonsticklingarna från pappa växer så det knakar, mina elefantöron ger sticklingar som bara den och vid det senaste besöker på IKEA fick två frodiga små gröna växter följa med.
paljettblad-2
Fredagkväll! Underbart på alla sätt och vis. Estrid sover, vi sitter med chips framför tv:n och tittar på säsong 2 av Marco Polo. Nu har vi helg och sen en enda liten vecka kvar innan
S to the EMESTER. Varannan sovmorgon, lyxfrukostar, utflykter och Kreta. ÅH vad jag LÄNGTAR! Men nu mina vänner tar vi helg!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Caroline
8 år sedan

Åh sån vill jag också ha!! Så fin! Bra grannar är verkligen lyx.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Caroline
8 år sedan

När min har växt till sig kan du få en stickling av mig! <3

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x