Överlevnadstips för kvinnan mitt i livet

överlevnadstips för kvinnan mitt i livet-1
Okej, vi är mitt i livet. Det är hus, barn, bil, partner, jobb, avklarade studier and all that jazz. Ibland är det bara hiskeligt överväldigande. Ibland är det bara too F-ing much. Girlfriend, jag vet exakt hur det är. Efter en veckas vabb och två sjuka föräldrar är dags för mig att ta till mina egna överlevnadstips. För vad det handlar om är att inte loose my shit. För ja, det händer ibland. Under den gångna veckan kan det ha hänt att jag kastade Estrids mugg i diskhon och med hög röst sa ”drick inte din fucking juice då om det är så fucking svårt”. Lowpoint i mitt föräldraskap med andra ord. Och när jag skriver detta hör jag hur Estrid med flit kastar ut S-A-M-T-L-I-G-A små pärlor på golvet…. Så ja, låt mig presentera mina överlevnadstips för kvinnan mitt i livet. En del kopplade till barnlivet och andra är små lifehacks för övriga livet.

1. Använd ditt barns hörselkåpor. De bär Estrid när vi är någonstans med hög musik och jag bär dem när hennes ljudnivå är för hög under för lång tid. And I refuse to be ashamed!!

2. Checka ut. Det här gör jag ibland. ”David, nu checkar jag ut” och så gör jag verkligen det. Då bara går jag och så får han ta hand om resten.

3. Ha ALLTID ett par oanvända backups av strumpbyxor hemma och ett par på jobbet. Alltid! OK? Alltid! Och de ska vara en säker modell som du vet passar, inte rullar ner för magen och inte stannar i grenen i snörpingstyle.

4. Gå hemifrån och gå en promenad i solen, i en butik eller sätt dig en timme på ett café med en god bok. Och all you singleparents out there, få barnpassning någon gång och ta hand om dig. Och du, som en ensam, och inte kan få barnpassning 1) du är en crazy gudinna och 2) gå på massage på din lunchpaus eller något sånt.

5. Skratta ut med dina bästa vänner. Ett gott skratt förlänger livet jadijadi men ja, det är faktiskt så. Och med mina bästa vänner och med min familj skrattar jag så att hela själen sen känns 50 kilo lättare.

6. Köp nya underkläder om de gamla inte passar. Du vet väl om att du vid 30 SKA ha koll på din BH-storlek? Och trosor, köp ordentliga trosor. Som sitter där de ska, som är bekväma och inte ger fyra skinkor istället för två.

7. Om du har badkar så enjoy the hell out of it! Jag är så avundsjuk på dig att jag literally är grön om hela kroppen! Släck ner, tänd ljus, sätt på något riktigt bra i musik eller radioväg, om du dricker vin så för guds skull drick lite vin, sjunk ner, be mentalt alla som besvärar dig att piss off och slappna av.

8. Se till att du har något att se fram emot. Då kan du tänka att snart är skiten över och du betalas med att få göra sagolikt härliga X.

9. Köp en bra concealer, den trollar bort både trötta ögon och envisa PMS-finnar. Jag älskar denna budgetvariant.

10. Förlåt mamma men min nästa punkt är köp glidmedel. Efter barnafödande, hormoner och bla bla bla så är liksom vajayjayn inte vad den en gång var. Mamma, this just had to be said! Moving on…

11. Låt ditt barn kolla på tv. Pedagogiska lekar i all ära men ibland behöver denna mamma bara lite lugn och ro.

12. Muta gärna ditt barn. Denna trotsperiod är killing me. Alltså K I L L I N G me. Mutor är så bra. Funkar alltid!

13. Gå hemifrån och vägra komma tillbaka förrän barnet är nattat och tyst.

/Skrivet av någon som i en vecka vabbat en oavbrutet gnällig, trotsig, skrikig och medvetet provocerande två-åring. #lovingthisgloriouslife

PS: Och alla de som på sociala medier lägger ut bilder på sina barn och skriver ”sen dagen du kom i mitt liv lyser solen och varje dag är den lyckligaste och tack för att du är min och varje dag är du glad och det spruttår glitter ur din bak och du slutade med blöja 2 månader innan du föddes”. Alltså, GÅ INTE PÅ DET! De människorna antingen 1) ljuger, 2) lever i stark, alltså stark förnekelse, 3) går på stora mängder av något väldigt lugnande, 4) uppfostrar en katt i tron att det är ett människobarn, 5) försöker vara allanballan på sociala medier, 6) uppfostrar en sten i tron att det är ett människobarn, 7) vill ge sken av att deras verklighet är perfekt för att de inte pallar sin egen verklighet. #rantover
överlevnadstips för kvinnan mitt i livet-2

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

20 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Att vara någons fru
7 år sedan

Ha ha ha ha ÄLSKAR DIG

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Att vara någons fru
7 år sedan

<3 <3 <3

Joii
Joii
7 år sedan

Heheh superkul. Alltid så uppfriskande att få läsa ”sanningar”. Där allt inte är så rosenskimrande och det är okej!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Joii
7 år sedan

jag tror vi skapar ett härligare och mer tillåtande klimat för föräldrar när man vågar vara öppen om med-, men även motgångar.

Annas fotnoter
7 år sedan

Detta är veckans BÄSTA blogginlägg!!! Tack!!
Kram till dig

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Annas fotnoter
7 år sedan

Tack fina du! <3

mickandialog
7 år sedan

Oj. Jag som trodde att jag var i halva livet. Är fyrtio nu. Mogen ungdom.
Lifehackskategorin går jag nog under. Älskar sådana här inlägg, skrivna i lite affekt. Sanna och roliga.
kramis

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  mickandialog
7 år sedan

vi är alla i typ halva livet =) och egentligen är jag världens äldsta 30-åring. en riktig tant är jag!

Marlene
Marlene
7 år sedan

What Emma said (see above)..

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Marlene
7 år sedan

<3 <3 <3

Sandra Olsson
Sandra Olsson
7 år sedan

<3
Jag ringer ofta till min mamma och ba´ nu är barnbarnet ditt, jag går hemifrån nu, eller skjuter mig. Mitt största problem är att vi (alltså barnet) vaknar vid 4-tiden på morgonen. Jag blir pyttelite trött av det. Blir glad av att vara gudinna dock 😉

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sandra Olsson
7 år sedan

klart du är godess!!! <3

Angelica
Angelica
7 år sedan

Haha<3 underbart inlägg!! Sitter o flinar av glädje att jag inte är ensam…

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Angelica
7 år sedan

vi är nog alla i prick samma båt! =)

S
S
7 år sedan

Haha, jag vet hur det är 🙂 skönt att inte vara ensam iaf 😉 älskar listan!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  S
7 år sedan

som angelica också skrev ”skönt att inte vara ensam”. Vi är alla i samma sits, vissa vill bara inte erkänna det.

Sara
Sara
7 år sedan

Hahaha så bra! You go girl 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara
7 år sedan

<3 <3 <3

Karin
Karin
6 år sedan

Herregud. Jag tror jag älskar dig!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Karin
6 år sedan

right back at ya! <3 =)

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x