Långjäst kastrullbröd

långjäst kastrullbröd-1
Här kommer för ovanlighetens skull en bild fotad med min mobil. Men jag var bara tvungen att föreviga detta bröd. Ett bröd som fick jäsa över natten och sen tillagades det i en gjutjärnskastrull i ugnen. Så himla bra grej. Det gjorde att skorpan blev riktigt hård och fin och insidan alldeles vit och fluffig.

Jag vet inte riktigt vad som hänt med mig. Jag känner lite att luften gått ur mig. Jag vet att det är för att det bara är för mycket just nu. Jobb, blogg, politik, bröllop och hus och hela hela tiden någon som vill något, behöver något eller ska ha något. Det enda jag kan göra är att beta av en sak i taget. Om två veckor åker jag till Stockholm för att avlägga min muntliga examen hos Advokatsamfundet. Detta krävs för att jag ska kund få godkänt på min ansökan om inträde i samfundet och därmed bli godkänd som advokat. Och det känns riktigt jobbigt. Jag har alltid hatat att göra prov och det här riktigt ligger över mig som en våt filt. Egentligen ville jag inte ens skriva om det i bloggen för ”tänk om jag inte klarar det! Då måste jag erkänna det för alla”. Men nä, jag vägrar tänka så. Om jag inte klarar det så gör det mig inte till en dålig människa. Det innebär bara att jag inte klarade det och det är okej att inte klara allt. Man kan få fler chanser. Men oavsett så gnager det där provet i mig. Det gör mig olustig till mods och jag känner att jag har nära till tårarna. Bröllopsplaneringen känns lite jobbigt just nu och kvällarna försvinner i oändliga nattningsrutiner. Att få på Estrid pyjamas, borsta hennes tänder, läsa en bok och invänta sömn tar evigheter. Och jag får panik av att jag inte hinner med någonting.

Jag känner att det påverkar bloggen vilket gör mig ledsen. Jag är rädd att ni ska tycka den är tråkig och sluta läsa. Att jag inte längre är den där peppiga och motiverande bloggerskan som ger er livsglädje och inspiration. Jag kämpar på, det gör jag. Men just nu känns det som att jag inte hinner med och inte räcker till. Jag vet att det går över imorgon, eller i övermorgon eller nästa vecka. Det känns ju inte alltid såhär. Det är bara svårt att skaka av sig känslorna när man är mitt i det.

Idag bloggar jag bara detta inlägg. Jag tror jag måste samla mina tankar lite.

Kram på dig min fina vän!

 

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

29 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Irene
6 år sedan

Kram på dig Frida! Vet du, jag tror att det enda sättet du ska tappa dina läsare är att du skriver ”alltså, är ni helt dumma i huvudet som läser här? Va?! Och fula är ni också”. Då tror jag möjligen att du tappar dina läsare (utom de masochistiskt lagda), men annars ska det mycket till. Peppen syns ju så mycket bättre när den ibland balanseras upp av hur jobbigt livet också kan vara.

Och sen tror jag, beskäftig amatörpsykolog som jag är, att det kan bl.a. vara det här med flytten också som spökar. Att riva upp hela sitt liv och flytta om precis allt är svårt, hur efterlängtat det än är.

Ta det lite lugnt med bloggen nu, jag tror att jag kan lova dig att dina läsare finns kvar.

Bess
Bess
6 år sedan

Frida. Du skal ikke være redd for å miste lesere. Livet går opp og ned, og det er helt OK om bloggen speiler det. Disse bloggene der alt liksom skal være så ”feel-good” absolutt hele tiden er ganske irriterende, når man utmerket godt vet at livet ikke funker sånn. Bloggen din er like fin å lese som alltid!

Du vil heller ikke miste lesere om du gir deg selv litt mer ro og publiserer ett innlegg per dag 🙂 Om du selv helst vil publisere mer kan du jo heller gjøre det igjen når det er litt mindre å tenke på. Den der veggen, den kan være nærmere enn man tror, og man treffer den så plutselig. Det er ingen tjent med 🙂

Pust, ta en ting om gangen og lev godt <3 Og vær trygg i forvissningen om at bloggen din ER en oase og et av dagens små høydepunkt!

Christina
Christina
6 år sedan

Din blogg blir bara bättre av att det finns alla möjliga känslor i den!
Lite skönt att läsa att inte allt är så underbart hela tiden också, att du är mänsklig liksom.
Vad som händer, händer, men du kommer rocka det provet!
Pussssss

J
J
6 år sedan

Jag tycker precis som någon ovan skrivit att detta gör bloggen bättre. Något som är väldigt skönt med att läsa här inne då och då är att man får en nyanserad bild av livet. Det är inte mindre värt bara för att det inte är instagramperfekt och allt är så superpepp och underbart. Ibland tar motivationen/kraften slut och jag tycker nästan bara det är skönt att läsa när det händer för andra också. Man måste ha lite dippar ibland för att kunna komma igen kraftigt en annan dag. Så cudos till dig för att du delar med dig, även av sånt som kanske inte känns så superpower i ögonblicket. Men det är just det som gör det till en powergrej. Det är starkt att erkänna att man är svag ibland. Jag tycker det iaf. Hejja dig och lycka till på provet!!

Marie
Marie
6 år sedan

Jag tycker inte du ska känna press att jämt vara den peppiga och glada, du blir mer mänsklig genom att visa fler sidor. Min dotter ska göra samma prov som du till våren. Tror inte du ska oroa dig. Det kommer nog att gå bra! Min dotter har haft väldig tentaångest genom åren, men det har ändå gått bra varje gång. Det är lite typiskt duktiga tjejer, att sätta sån press på sig själv.
Kram

Karin Brundin
Karin Brundin
6 år sedan

Snabb fråga (får bli mer en annan dag….)
Är du pigg på att dela med dig av receptet? Ser jättegott ut!
Kram
Karin

jessy
6 år sedan

Åh, va gott! 😀

Sandra
Sandra
6 år sedan

Fina, ett inlägg per dag räcker hur bra som helst. Du är väl en människa, inte en robot? Ta nu en sak i taget, det viktigaste först, du. Kram och lycka till på provet framöver!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sandra
6 år sedan

du är så fin! gud vad jag uppskattar dig! <3

Julia Svensson
6 år sedan

Åh vad gott!

hanna
6 år sedan

Men åh tack så jätte mycket vad glad jag blir av din komentar! <3
jag har bf den 20 november så får se om hon dyker upp innan eller efter 😀
men hoppas på lite innan för man är så längtansfull nu hehe!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  hanna
6 år sedan

så himla spännande! det närmar sig nu!

Carro
6 år sedan

Stort lycka till, hejar på dig! 😃

Annika
6 år sedan

Brödet ser jättegott ut, så smidigt att laga det i gjutjärnspanna. Och du, klart vi läser din blogg. Du blir aldrig tråkig. Vi har alla våra toppar och dalar, tänk först och främst på dig själv och din hälsa. Det är viktigast. Sköt om dig och vi finns kvar här. Kram Annika

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Annika
6 år sedan

<3 så mycket kärlek till dig!

Lotta
Lotta
6 år sedan

Frida, jag älskar Din blogg! Av en massa olika anledningar. Typ den enda bloggen där jag kommenterar då och då, vet ej vad det beror på..!? Och kikar in varje dag gör jag, ibland två gånger, eftersom jag inväntar mitt andra barn om bara 10 dagar och har lite mer tid just nu än vad jag brukar ha 🙂 Och även om jag blir glad av att hitta nya inlägg, så tänker jag nu spontant att Du borde lägga ner Din aktivitet här inne några dagar & ta det lugnt. Flytt, bröllop, barn, jobb, prov (muntligt !!) – det är så många stressfaktorer att det kan bli skadligt för hälsan faktiskt. Många depressionspoäng där tyvärr. Även om det är positiva saker egentligen. Så fina Du, ta en paus! Vi väntar!!!! Den saken är säker! Och sen gläds vi dubbelt när Du dyker upp igen!! Lycka till med provet!! Stor kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lotta
6 år sedan

Först och främst, tack! Tack för att du läser, stöttar och ja, det känns faktiskt som du bryr dig om mig. Det gör mig rörd och väldigt glad! Det har varit en skön paus (lite jobbigt men helt ok) och jag känner att jag har massa ny energi nu! Du, och de andra läsarna, får mig verkligen att må SÅ bra! <3

Anna
6 år sedan

Det där med att luften går ur en, den gör ju det emellanåt. Visst är det jobbigt att inte vara på topp jämt, till och med frustrerande OCH inte nog med det, då kommer alla pyssliga känslor också. Men livet är ju så. Gör man i hundranittio krockar man ibland. Känner igen mig så väl, dessutom har du ett barn som fortfarande är litet och kräver DIG på ett annat sätt än lite större barn. Men vet du, även om du kommer fortsätta ha dess ”svackor” så försvinner dem ju. Jag tycker att det blir bättre om man bara erkänner att de finns, kanske gråter en skvätt och stänger ner en kväll för att dagen efter eller ett par dagar efter bli sig själv igen. Man vill hinna med så mycket, ofta fixar man det men ibland får man nödlanda.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anna
6 år sedan

Du har SÅ rätt!Jag tog en paus och känner mig nu återhämtad. Genast lite mer hopp om livet! =) Tack för att du är du och för att du väljer att kommentera just hos mig. Jag uppskattar det så!

Anna
6 år sedan

Pyssliga = pissiga
Gör = Kör

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anna
6 år sedan

got it! 😉

Sara
Sara
6 år sedan

Som bloggföljare förstår man att livet kommer emellan! Man slutar inte följa bara för att det är lite stiltje någon vecka 🙂 och heja dig, tror på dig, det kommer gå galant på provet. Och gör det inte det, då var det inte meningen denna gången, men det kommer ALLTID fler chanser 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara
6 år sedan

tack! Jag måste ha jordens bästa och mest kloka bloggläsare! <3

Cecilia Salomonsson
6 år sedan

Kommer inte sluta läsa din blogg, ibland behövs en liten pause också!:)

Svar- Toppen är ifrån Veromoda 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Cecilia Salomonsson
6 år sedan

tack! jag uppskattar det så!

Finurliga fröken
6 år sedan

Men du! Nu tycker jag du är lite väl hård mot dig själv. Tror inte att nån kommer försvinna bara för att du uppdaterar lite mindre eller inte är glad och peppig hela tiden. Det är väl ingen människa som alltid har ork och är glad och lycklig? Ställ inte så höga krav. En sak i taget. Det viktigaste först.

Du är stark och grym. Du fixar allt. Men glöm inte att ta hand om dig själv. Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Finurliga fröken
6 år sedan

jag blir så rörd! Dina ord verkligen träffar och jag suger åt mig vartenda ett! <3

Mathilda
Mathilda
6 år sedan

Ingen risk att jag tröttnar, älskar mixen i din blogg. Och vet du? Jag blir inte ett dugg peppad av bloggar som bara är happy go lucky och pepp, pepp, pepp! Jag blir peppad av starka, livskraftiga kvinnor som bollar vardagen så gott de förmår och som är starka nog att dela med sig av livet i både toppar och dalar. Det är styrka för mig och precis det levererar du. Tack! Sen vill jag skicka pepp och styrka i retur, med varma lyckönskningar för ditt prov. Hoppas du hinner landa och hitta energi, så att du också får dina drömmars bröllop framöver! Kramar!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Mathilda
6 år sedan

så mycket kärlek till dig!

29
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x